DOLAR 32,9842
EURO 36,0045
ALTIN 2.570,83
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 33°C
Çar 34°C
Per 32°C
Cum 33°C

Barış ve Mertens Ortaklığı

Barış ve Mertens Ortaklığı

Karagümrük takımı düşme potasındayken bu maçtan yenilgiyle ayrılarak önemli bir puan kaybı yaşadı. Ateş hattında kurtulamadı. Ziraat Kupası’nda elendikten sonra moral bozukluğuyla lig maçını da kaybederek, son iki maçını almaktan başka çaresi yok. Galatasaray kazanarak son derbide moralli olacak. Son düzlükte şampiyonluk kupasının bir kulpundan tutmuş oldu.

Sağlam Başlangıç

Galatasaray deplasmanda yine maça sağlam başladı. Karagümrük temkinli ve uzun toplarla forvetini buluşturup gol aradı. Tolunay hoca erken gelseydi belki takımını toplardı. Çünkü ön bölgesi tehlikeli. Sahada sıcak temaslı bir futbol vardı. Galatasaray kendi sol tarafından pozisyonlar yarattı. Duran toplarda etkili olmak istediler. En büyük silahlarından biri.

Karagümrük boşlukları bulup rakip kaleye gittiler. Konuk ekipte uzaktan çekilen şutların isabet yüzdesi düşüktü. Ev sahibi gol bulmak için her şeyi denedi. Mendes ile golü buldu. Gol geliyorum dedi. Konuk ekip futbolcuları sahada futbol adına istediklerini yapmakta güçlük çektiler.

Mertens ve Barış’ın Etkisi

Mücadele bakımından bir sorun yoktu. Organize olma ritmini sağlamakta güçlük çektiler. Konuk ekip bundan önceki maçlarda tempo yapmadan kazandılar. Bu maçta tempo yapmakta geç kaldı. Ev sahibi pozisyonları zor bulup, kolay harcadılar. Rakip takım oyuncuları Barış’a iki futbolcusuyla baskı yaptılar. Konuk ekip cezayı Dries Mertens‘in ince pasıyla Barış Alper Yılmaz markajdan kurtulup havada asılı kalarak golünü attı. İlk yarıda ev sahibi cömertçe gol pozisyonlarını harcarken, konuk ekip bulduğu pozisyonu attı.

İkinci Yarı Galatasaray Atağı

Galatasaray takımı ikinci yarı artık maçı almak için her sistemi denedi. Karagümrük takımı ise beraberliği kurtaralım mücadelesi verdi. Konuk ekip rakipten dönen topları almakta zorlandılar. Ev sahibi pas yapıp, orta sahayı çabuk geçip tehlikeler yarattılar.

Köhn bugün oynadığı eski maçlarını arattı. Kendi kanadından çok atak yedi. Konuk takım oyununu oturtmakta güçlük çekti. Ev sahibi topu kendi futbolcularında tutmak istediler. Oyunun belli bölümlerinde başarılı oldular. Karagümrük takımı pes etmeden Markao ile beraberlik golünü buldu. Okan hoca kulübeden verdiği taktiklerle maçı yaşıyor. Barış Alper çok büyük oynadı. Takımının her şeyi. Mertens atıyor, attırıyor.

Okan hoca Berkan ve Kerem Aktürkoğlu değişiklikleri yerindeydi. Berkan da golünü atarak bunu tescil etti. Kaan Ayhan çok ileri çıkmadı. Kaç haftadır verilen sağ bek görevini başarıyla yaptı. Keyifli güzel bir maç seyrettim. Galatasaray zor olsa da, puana ihtiyacı olan Karagümrük takımını 3-2 yendi.

Hakem Değerlendirmesi

Volkan Bayarslan son dönemde maçları iyi yönetiyor. Kalitesi ortalarda olan bir hakemimiz. Futbol sahası içine kendini verdiğinde ve dış etkenlerden etkilenmeyince doğru kararlar veriyor. Pozisyonlara yakındı. Futbol oynanması için fazla oyunu durdurmadı. Puanım 8,8 olsun.

Mottomuz; Sevin Sevilin.
Kardeşlerim Kalın Sağlıcakla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.