DOLAR 33,0849
EURO 36,0908
ALTIN 2.592,82
BIST 11.170,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Bahçeşehir Koleji Son Nefeste Galip Geldi

Bahçeşehir Koleji Son Nefeste Galip Geldi
31.10.2021
A+
A-

Hafta içi ZZ Leiden deplasmanında galip gelerek FIBA Europe Cup’ta üçte üç yapan Bahçeşehir Koleji, ING Basketbol Süper Ligi’nin altıncı haftasında Türk Telekom’a konuk oldu. Başından sonuna kadar büyük bir mücadeleye sahne olan maçta Kırmızı Ejderhalar, maçın son bölümünde yakaladığı 10-0’lık serinin yardımıyla parkeden 75-74’lük zaferle ayrıldı ve ligdeki üçüncü galibiyetini hanesine yazdırdı. 

Bahçeşehir Koleji mücadeleye Langston Hall, Jamar Smith, Jamal Jones, Berkay Candan ve Oğuz Savaş; ev sahibi ise Alex Perez, Aaron Harrison, Aubrey Dawkins, JJ Johnson ve Samet Geyik beşiyle başladı.

Kırmızı Ejderhalar maça hücumda etkili başlarken ilk beş dakikayı  14-8 önde geçti. Çeyreğin sonuna 4 dakika 33 saniye kala gelen televizyon molasına da aynı skorla girildi. Türk Telekom, moladan 9-0’lık bir seriyle döndü ve periyodun son iki dakikasına 17-14 önde girdi. Maçın ilk dörtte birlik bölümü, 23-21 ev sahibi üstünlüğüyle tamamlandı.

Bahçeşehir Koleji, Jamar Smith önderliğinde ikinci çeyreğe iyi başlayan taraf oldu ve devrenin sonuna 7 dakika 28 saniye kala skoru 24-28’e getirince Türk Telekom molaya başvurdu. Devrenin sonuna 4 dakika 59 saniye kala gelen televizyon molasına Bahçeşehir Koleji’nin 32-28 üstünlüğüyle girildi.Moladan Langston Hall’la etkili dönen Kırmızı Ejderhalar 6-0’lık seri yakalayınca, bir dakika dolmadan Türk Telekom molası geldi. Ev sahibi ekip, devrenin son bölümünde Perez liderliğinde oyunda ve skorda dengeyi buldu ve soyunma odasına 42-42 eşitlikle gidildi. 

Soyunma odasından Jamar Smith’in etkili oyunuyla dönen Bahçeşehir Koleji, çeyreğin sonuna 4 dakika 46 saniye kala gelen televizyon molasına 51-48 önde girdi. Çeyreğin ikinci bölümünde iki ekip de dengeli bir görüntü sergilerken, maçın son dörtte birlik bölümüne 65-64 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi.

Ev sahibi ekip son çeyreğe 5-0’lık bir seriyle başladı ve ilk iki buçuk dakikayı 69-65 önde geçti. Bahçeşehir Koleji’nin hücumda yaşadığı kriz sürüp skor 71-65’e gelince, maçın bitimine 6 dakika kala konuk ekip molası geldi. Ben Bentil’in üçlüğüyle skor, 2 dakika 44 saniye kala 71-68’e geldi ve Türk Telekom molaya başvurdu. Molanın ardından Bentil’in sayılarıyla Bahçeşehir Koleji öne geçti ve 51 saniye kala Ankara temsilcisi bir mola daha aldı. Kırmızı Ejderhalar maçın son bölümünde hata yapmadı ve mücadeleyi 75-74 kazanarak ligdeki üçüncü galibiyetini elde etti.

Bahçeşehir Koleji Başantrenörü Erhan Ernak, mücadelenin ardından şu ifadelerde bulundu: ‘’FIBA Europe Cup’ta iyi gidişimizi sürdürüyoruz. Bir yandan ING Basketbol Süper Ligi’nde de kazanmamız gereken maçlar var. Bu maç onlardan biriydi. İhtiyacımız olan bu galibiyetin Türk Telekom deplasmanında gelmesi bizim için önemli. 

Bugün için sağlık ekibimize özel bir teşekkürüm var. Son dönemde ciddi sakatlıklar, büyük problemler yaşıyoruz. Ben Bentil bugün, iki hafta sonra antrenman yapamadan sahaya çıktı ve çok ciddi katkı verdi. Langston Hall da Hollanda’da oynadığımız maçta bileğini burktu ve ekibimizin uyguladığı tedaviyle antrenman görmeden sahaya çıkabildi. Kazandığımız için mutluyuz, önümüzdeki maçlar için çalışmaya devam edeceğiz.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.