G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,6962
EURO 36,6931
ALTIN 2.965,72
BIST 9.631,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 13°C
Pts 11°C
Sal 12°C

Dojo ve Yoga…  

Dojo ve Yoga…   

Sevgili Spor Meydanı okuyucularım uzun bir aradan sonra yine sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tekrar merhaba diyorum.

Günümüz silahsız mücadele sanatlarının içinde barındırdığı mücadele disiplinlerinin çalışıldığı kapalı alanlara Dojo denir.
Dojolar öncelikle havadar ,tavan yüksekliği standart ev odaları yüksekliğinde ve yeryüzü ile aynı seviyede olmalıdır. Rutubetsiz, sessiz ve ılık ortam oluşturmak gereklidir.
Bu ifade ve bu salonların geçmişi ve hayata ilk geçirildiği yıllarda yoga salonları olarak kullanılmaktaydı.
Yoga bazı mistik düşüncelerde ve topluluklarda  dinsel manada kullanılmakla birlikte günümüzde Çalışma modelinin bilimselliği fiziksel ve zihinsel bileşkesi açısından önem kazanmıştır.
Günümüz insanının önüne serilen ulaşımı oldukça kolay ve renkli olan olanakları elde etmesi sonucunda; yaşama rahatlığımızdan, düşünce sakinliğimizden ve hayal gücümüzden çok şeyler kaybetmekteyiz.
Zamana bağlı robotlaşmış sistem içinde ,doğuştaki saflığımızı ve doğallığımızı unutarak, bencilliğe gömülüyoruz.
Ve sonuçta sağlık ve sıhhatimizi kaybediyoruz.
Neticede Yoga salonları olarak hayata geçirilen Budizm ve zhen düşüncesinin yol gösterici olduğu mistik düşüncenin yapıldığı kapalı mekanlara DOJO denirdi.
Günümüzde ise silahsız mücadele sanatları olan karate do, judo, tekvando, Aikido vb. disiplinleri aynı adı taşıyan  DOJO larda , fiziksel eğitim yanı sıra zihinsel ve ruhsal gelişimlerini sağlayacak çalışmaları huzur içinde yapmaktadırlar.
Yoga ile Dojo arasında ki ilişki ev ve ev sahibi olarak değerlendirilmelidir. Her ikisi beraberce bir bütün eder..

Sevgilerimle…Oss

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.