DOLAR 33,0895
EURO 36,1093
ALTIN 2.598,54
BIST 11.122,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Musa Aydın: “Güreş Liselerine ilgi artıyor”  

Musa Aydın: “Güreş Liselerine ilgi artıyor”   
26.02.2018
A+
A-

 

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Ülke TV ekranlarında yayınlanan “Spor&Spor ” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Gazeteciler Ömer Önder ve Süleyman Tıraş’ın sorularını yanıtlayan başkan Musa Aydın sözlerine 2016 Rio olimpiyatlarından bahsederek başladı. Aydın  “Rio Olimpiyatlarında ülkemizin aldığı 8 madalyanın 5’i güreşten geldi. Bu bizim için büyük başarıydı. 2017 yılında da başarılarımızı devam ettirdik.

2017 Avrupa şampiyonasında 68 yıl aradan sonra 5 şampiyon çıkarttık. Adeta İstiklal marşımızı ezberlettik. Hemen akabinde Paris’te yapılan Dünya şampiyonasında 3 altın madalya olmak üzere 7 madalya aldık. Bu madalyaların tamamının olimpik sıklet olması bizi sevindirdi. Tüm bu başarıların ardından Türkiye Spor Ödüllerinde Türkiye’nin en başarılı federasyonu seçildik. Bu alanda kullanılan 49.330 oyun 13372 sini alarak Türkiye’nin en başarılı federasyonu seçildik. Bizlere bu oyları kullanan tün sporseverlere ayrıca teşekkür ediyorum. Aldığımız başarılı sonuçların takdir edilmesi bizleri ayrıca sevindirdi. Olimpiyatlar tarihine bakıldığında Türkiye’nin aldığı 39 altın madalyanın 29’unu güreşte kazanmışız. O yüzden de hedefimiz hep altın. Bu yıl Dünya Güreş Birliği Greko-Romen güreş takımımızı aldığı altın madalyalar sayesinde en başarılı takım olarak ilan etti. Burada da kriter altın madalyalar oldu. Ben buradan Greko-Romen güreş takımımızı kutluyorum” dedi.

 

MUSA AYDIN: “GÜREŞ LİSELERİNE İLGİ ARTIYOR”

Spor liseleri hakkında da açıklamalarda bulunan Musa Aydın “Biz 2015 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana spor liselerinin branşlaşması gerektiğini söyledik. Mevcut haliyle spor liseleri sadece BESYO’lara öğrenci yetiştiriyor. Türk sporuna elit düzeyde sporcu yetişmiyor. Bizlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Güreş Federasyonumuzun ortaklaşa gerçekleştirdiği bir proje ile güreş lisesini faaliyete soktuk Lisenin ismi de bir olimpiyat şampiyonu olan büyümüzün Ahmet Ayık’ın ismini taşıyor. Amacımız burada yer alan öğrenci sayısını çoğaltıp  bu liselerin sayısını artırmak. Ayrıca bize ait olan YİBO çalışmamız var. Yatılı bölge okullarının yatılı kısımlarında 17 ilçede bir çalışma başlattık. Buradan yetişen sporcularımız güreş liselerine gelecekler.  Aslında bu güzel bir başlangıç odu. Bence artık BESYO’larında branşlaşması lazım. Özellikle antrenörlük bölümlerinde bu mutlaka yapılmalı. YİBO’dan çıkan çocuklarımız Güreş liselerine oradan çıkan çocuklarımı da BESYO’yalara geçebilmeliler. Buda onların hem sporlarını hem de eğitimlerini bir arada yapmalarını sağlayacaktır. Bu mutlaka gerçekleşmeli. “ şeklinde konuştu.  Federasyon başkanı Musa Aydın Sivas’ta ki güreş okuluna Sivas dışından da başvuruda bulunabileceğini ve buradan mezun olanların BESYO’ya girişte avantajlı olacaklarını da  sözlerine ekledi.

MUSA AYDIN: “KADIN GÜREŞÇİLERİMİZDEN OLİMPİYAT MADALYASI BEKLİYORUZ”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Kadın Güreşi hakkında da açıklamalarda bulundu Aydın ”Biz göreve gelmeden önce bir tek  Elif Jale Yeşilırmak vardı. Avrupa ve Dünya’da önemli dereceleri vardı. Biz göreve geldikten sonra kısa bir süre içerisinde Avrupa ve Dünya şampiyonları çıkarttık. Özellikle Yasemin Adar 2 Avrupa ve 1 Dünya şampiyonluğu kazandı. Buse Tosun Avrupa 3. Oldu. Evin Demirhan Avrupa 3. Ve U23’de Dünya şampiyonu oldu. Ben hepsini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Artık onlardan olimpiyat madalyası bekliyoruz” Dedi.

MUSA AYDIN’DAN BELEDİYELERE ÇAĞRI

Yerel yönetimlerin spora olan destekleri hakkında da konuşan Aydın “Geçmişte Kamu kurumları güreşe destek veriyordu ama şimdi bu yük Belediyelerin üzerinde. Ben spora destek veren tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Benim Belediyelere bir çağrım olacak.2016 Rio olimpiyatlarına 15 Temmuz’dan h            emen sonra gitmiştik. Biz sporcularımıza “Bakın dünya bizi yok etmek istiyor. Siz bunlara minderde cevap vereceksiniz.” Dedik. Bizim sporcularımız bu inançla bu bilinçle savaştılar ve dünyaya şunu gösterdiler “Siz ne yaparsanız yapın biz dimdik ayaktayız” dediler ve 5 madalya kazandılar. Ben buradan belediyelere çağrıda bulunuyorum olimpik branşlara destek olsunlar. Spor artık barış kardeşlikten çıktı büyük bir rekabete döndü. Ülkemiz her alanda olduğu gibi sporda da başarılı olmamız lazım. Spor çok büyük bir tanıtım. Biz burada bayrak yarıştırıyoruz. O yüzden Belediyeler ferdi branşlara daha çok destek olmalı. Bütün belediye başkanlarından özellikle olimpik branşlara destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

MUSA AYDIN:”TAHA AKGÜL VE RIZA KAYAALP SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’in partner konusuna da değinen Başkan Musa Aydın bu konuda son derece sistemli bir şeklide çalıştıklarını belirterek “İki sporcumuzunda Dünyada rakipleri yok. Bu yüzden partner sıkıntısı yaşanabiliyor. Bu yıl iki sporcumuz içinde planlı bir şekilde çalışıyoruz. Taha’yı Amerika’ya gönderdik ve Amerika’nın en iyi ağır sıkletiyle kamp yaptırdık. Sonrasında Taha Küba’da bir turnuvaya katıldı ve bu turnuvada şampiyon oldu. Rız Kayalp ise Bulgar güreşçi ile İstanbul’da çalıştı. Önümüzdeki kamp döneminde Taha’ya Kırgızistan şampiyonunu getireceğiz. Ayrıca Kırkpınar başpehlivanlarından da bu sporcularımıza partner bularak sistemli bir şekilde çalışmalarımız sürecek.” Dedi. Milli takımdaki tüm sporcuların son derece bilimsel bir şekilse çalıştıklarını belirten başkan Aydın “Bu sporcularım 9 ay boyunca fedakarca kamp yapıyorlar.  Göreve geldiğimiz günden bu yana kampa çok önem veriyoruz. Kamplarımızda diyetisyenlerimiz var, kondisyonerlerimiz, psikologlarımız var. Sporcularımız bu ekibin kontrolünde çalışıyorlar. Yani sporcularımız son derece bilimsel olarak çalışıyorlar.

MUSA AYDIN “DÜNYA ŞAMPİYONASINDA DA HEDEFİMİZ TAKIM HALİNDE ŞAMPİYONLUK”

Avrupa şampiyonasının ardından Dünya şampiyonasına katılmak için Macaristan’a gideceklerini belirten Başkan Musa Aydın “ Milli takım kadrosunu katılacağımız turnuvalarda tam olarak belirleyeceğiz. Avrupa şampiyonasından sonra kamplar başlayacak. 2017’de elde ettiğimiz başarıları 2018 yılında da devam ettireceğiz” dedi.

MUSA AYDIN’DAN AFRİN’E DESTEK

Bugün Zeytin Dalı  operasyonunun 38.gününde olduğunu hatırlatan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “ Bu operasyon ülkemizin sınırlarına göz diken, ülkemizin birlik ve beraberliğine göz diken, ülkemizin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen o bölgedeki insanları rahatsız eden teröristlere karşı başlatılmış bir harekettir. Biz güreş federasyonu olarak hem serbest hem kadın hem de  grekoromen milli takım kampında Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Devletimizi ve Mehmetciğimizi destekleme programları yaptık. Ardından geçtiğimiz hafta Kırkpınar’da ilk 16’ya giren Baş pehlivanlarımızla Balıkesir Belediyesi işbirliği ile “Başpehlivanlar Şehitler İçin Kol Bağlıyor” adında bir yağlı güreş organizasyonu gerçekleştirdik. Sporcularımız burada kazandığı tüm ödülleri şehit ailelerine bağışladılar. Bu duyarlı davranışlarından dolayı Sporcularımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Balıkesir Belediye Başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Afrin’deki Mehmetçiğimize selam olsun. Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah zaferle dönmelerini nasip etsin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize de acil şifalar şifalar diliyorum. Zafer inananlarındır diyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.