DOLAR 32,9861
EURO 35,9085
ALTIN 2.569,13
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

İstanbul 2020 Olimpiyatlarını Düzenlemeye Hazır ve Hak Ediyor

24.04.2013
A+
A-

Uluslar arası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yetkililerinin geçtiğimiz haftalar da Japonya (Tokyo), ve İspanya (Madrid)’nın ardından İstanbul’ a son incelemeleri yapmak için geldiler. Yaptıkları çalışmalar ve olumlu izlenimlerinin ardından ise İstanbul’dan ayrıldılar.

2020 Olimpiyatlarına adaylığımıza Çin, Kanada, Yunanistan, A.B.D. ve Rusya gibi Olimpiyat düzenlemiş ülkeler de İstanbul’un olimpiyatları en iyi şekilde düzenleyeceği ve en iyi şekilde ev sahipliği yapacağı konusunda destek vermektedirler. Ülke İnsanımız, Devlet büyüklerimiz, iş adamlarımız, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarımızda Olimpiyatların İstanbul’da düzenlenmesi için büyük destek olmaktadırlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın proje ve hedefleri,  İstanbul Büyük Şehir Belediye’mizin Türk spor ve gençliğine verdiği hizmetler İstanbul’un 2020 Olimpiyatlarını düzenlemeye nedenle hazır olduğumuzun en büyük göstergesi; Tokyo ve Madrid’in önünde olduğumuzu İngiltere’de yapılan uluslararası ankette “Sizce hangi Şehir 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmalı?’” sorusuna çıkan İSTANBUL  sonucu  ise kanıtıdır.

2012 Londra Olimpiyatlarına 114 sporcuyla ve 16 branşta en yüksek katılımı gerçekleştirerek Ülkemizi temsil ettik. Ne yazık ki üç branşta (Güreş, Atletizm ve Taekwando) madalya alabildik. Ancak en büyük tesellimiz ise yıllar sonra ilk defa Atletizm branşında altın ve gümüş madalya kazanmamız oldu. Ülkemiz de çok yetenekli sporcular var. İyi antre edilirse eminim başarıları artar. Yedi yıl uzun zaman değil, ancak Kısa zamanda değil. Yeter ki bu zamanı iyi değerlendirelim. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın çok önemli ve acil plan ve kararlar alması gerekli. İstişarelerini geniş tutmalı, Üniversiteler, BESYO’lar (BESYO mezunları), Klüpler, Spor şirketleri, İş adamları ve değerli basınımız bu iş birliğinin önemli bir adımıdır. Büyük spor ve eğitim ordusu tesis etmek önem arz etmektedir. Federasyonlara çok büyük işler düşmektedir. Programlarını ve hedeflerini ortaya koyarken çok iyi planlamalar yapmaları gerekmektedir.

Zaman Su gibi akıp gidiyor.  7 Eylül 2013’ de alınacak nihai karar ile İstanbul, 2020 olimpiyatları ile kucaklaşmaya çok yakın. Bir o kadar 2020’de çok yakın, Güreş Federasyonumuzun gayretli çalışmaları var. Güreş, Olimpiyatlardan çıkarılmamalı ve bu konuda tüm spor severlerimiz ve spor kamuoyunun da büyük destek vermesini bekliyoruz. Unutulmamalı ki; spor tarihimizdeki en büyük şampiyonluklar ve madalyalar Güreş branşın dan gelmiş ve yine Güreş branşın dan gelecektir. Durmak yok yola devam, çalışmaya devam diyorum,Her şey Türk Sporu İçin.

Yazar : Serhat KARADAĞ – Nisan Ayı Yazısı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.