DOLAR 33,0943
EURO 36,0370
ALTIN 2.589,67
BIST 11.164,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

“Türk Futbolunun Atatürk’e İhtiyacı Var”

09.04.2013
A+
A-

turk-futbolunun-ataturke-ihtiyaci-var

Trabzon’da 3 Temmuz süreciyle ilgili düzenlenen panele katılan ünlü yazar Declan Hill, ”Karanlık saatler geldiğinde o zamanın adamı gelir. Türkiye futbolunun Kemal Atatürk’e ihtiyacı var” dedi.

“Trabzon Kürsüsü” oluşumunun üçüncüsünü organize ettiği, ‘Tape Tape Şike’ paneli Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. İlginin az olduğu panele, şike ile ilgili yazdığı kitap 15 dile çevrilen araştırmacı yazar Declan Hill ve Belçika’da yayın yapan bir spor dergisinin yazarı Jan Hauspie konuşmacı olarak katıldı. Jan Hauspie, Belçika’dan örnek vererek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin şike soruşturması konusunda şanslı olduğunu anlattı, Belçika’da ise gündeme gelen şike konusunun aradan 8 yıl geçmesine rağmen hala sonuçlanmadığını kaydetti.

Türk futbolunun Mustafa Kemal Atatürk’e ihtiyacı olduğunu dile getiren Hill konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bir arkadaşıma Türkiye’ye gidip konuşma yapacağımı söyledim. Güldü, ‘Türkiye’de çok kolay olduğunu söyledi bu işin. Yani şuan karanlık bir gece yaşıyoruz. Şikeciler gülüyor karşımızda. Üstte yer alan takımın başkanı suçlu bulunmuş mahkeme tarafından ve biz takımı cezalandıramıyoruz. Ben yabancı olduğum için belki de anlamıyorumdur. Bu çok karanlık bir gece. Türkiye’de başka zamanlarda da bir karanlık gece yaşanmıştı. Ama o zaman hiç umut yoktu. İnsanlar korkuyordu. Kimse Türkiye’ye inanmamaktaydı. İngilizce’de biz şu şekilde söyleriz; Karanlık saatler geldiğinde o zamanın adamı gelir. Ve sizin tarihinizde de saatler karanlıkken Mustafa Kemal Atatürk geldi. O ışığı getirdi ve ışığı yaktı. O sizi kurtardı. ‘Türkiye futbolunun Kemal Atatürk’e ihtiyacı var. Bizim yolsuzluğa bulaşmamış bir adama ihtiyacımız var. Durum çok kötü. Türkiye futbolunu dondurmamız ve bir Kemal Atatürk getirip bu ligi temizlememiz gerekiyor. O olsa ne yapardı? Tüm Türk hakemleri görevden alınacak. İyi Türk hakemleri var ama sorun şu ki, kimse onlara inanmıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.