DOLAR 32,9861
EURO 35,9085
ALTIN 2.569,13
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

1 Kadın 1 Motosiklet 1 Dünya

1 Kadın 1 Motosiklet 1 Dünya
22.06.2017
A+
A-

İstanbul Gedik Üniversitesi akademisyenlerinden Asil Özbay, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya gösteriyor.

Geçen yıl başarılı bir şekilde tamamladığı yolculuğunda; Dünyanın en zorlu 10 yolu arasında gösterilen Fas’taki Tzi n’Tichka dağ geçidini tek başına motosikleti ile geçmeyi başarmıştı. “Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosuyla yollarda olmaya devam eden Asil Özbay, Dünya ve Türk basınında özgür bir Türk kadını profilini göstermeyi başarmıştır.

Bu yıl ise; tek başına motosiklet üzerinde gerçekleştireceği yaklaşık 18.000 km’lik Asya turunda İstanbul’dan başlayıp Gürcistan, Moğolistan, Rusya ve Japonya’ya kadar sürecek. 24 Haziran 2017 tarihinde İstanbul’dan yola çıkacak olan genç akademisyen döndüğünde ise İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Çalışmaları Merkezi’nin de desteği ile “Asya’da Kadın olmak” konulu bir fotoğraf sergisi açmayı ve bu sergiden elde edilen gelirleri Türkiye’deki kadın çalışmaları merkezlerine bağışlamayı istediğini belirtti.

Yolculuğu boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kültürü yansıtan kareler fotoğraflayacak olan Asil Özbay, yol hikayelerini gün gün dikizaynamdadunya.com web adresi ve #kadınlara özgürlük yakışır hashtag’i ile twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.