DOLAR 33,0943
EURO 36,3082
ALTIN 2.625,51
BIST 11.134,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 31°C

Avrupa Şampiyonası’na Türkiye damgası

Avrupa Şampiyonası’na Türkiye damgası
04.05.2017
A+
A-

 

Kocaeli’de başlayan 52. Avrupa Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk karateciler fırtına gibi esti. Bireysel kata ve kumitede toplam 12 dalda yapılan mücadeleler sonunda 6 sporcu finale çıkarken, 6 sporcu da bronz madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı.  

 Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın ilk gününde Türk karateciler muhteşem bir performansın altına imza attı. Son yıllarda Avrupa Şampiyonalarını domine eden Türk sporcular, 44 ülkeden 424 sporcunun katılım gösterdiği 52’nci buluşmanın ilk gününü domine etti.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın sabah seansında ferdi kata elemeleri yapıldı. Erkeklerde Ali Sofuoğlu kariyerinin en büyük başarısını ulaşarak adını finale yazdırdı. Bayanlarda ise Dilara Bozan, bronz madalya için tatamiye çıkacak. 

UĞUR AKTAŞ UNVAN KORUYACAK

Akşam seansında yapılan kumite elemelerinde Türk karatecilerin başarısı devam etti.

Bayanlar 55 kilo kariyerinde Avrupa ikinciliği bulunan Tuba Yakan ile +68 kiloda 2015’in gümüş madalyalı ismi Meltem Hocaoğlu, Kocaeli’de de adlarını finale yazdırmayı başardı.

Erkeklerde kumite 67 kiloda Burak Uygur, 2015’in ardından 2017’de de finale yükseldi. Son Avrupa Şampiyonu unvanıyla 84 kiloda tatamiye çıkan Uğur Aktaş, üst üste ikinci kez finaldeki yerini ayırttı. Kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan Enes Erkan, +84 kiloda kariyerinin dördüncü Avrupa Şampiyonası finaline çıkmaya hak kazandı.

KUMİTEDE BEŞ BRONZ MÜCADELESİ

  1. Avrupa Büyükler Şampiyonası’nın ilk gününde altı Türk karateci de ferdi kumite elemeleri sonunda bronz madalya için mücadele etme hakkı kazandı.

Bayanlar kumite 50 kiloda Serap Özçelik, 61 kiloda Merve Çoban ile 68 kiloda Hafsa Şeyda Burucu bronz madalya için tatamiye çıkacak. Erkeklerde ise 60 kiloda Eray Şamdan, 75 kiloda da Erman Eltemur Avrupa üçüncülüğü için mücadele verecek. 

BİREYSEL FİNALLER CUMARTESİ
Kocaeli’nin ev sahipliği yaptığı 52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda 5 Mayıs Cuma günü takım kata ve kumite elemeleri olacak.

6 Mayıs Cumartesi günü bireysel kata ve kumitede üçüncülük ve final mücadeleleri; 7 Mayıs Pazar günü ise takım kata ve kumite madalya müsabakaları yapılacak.

Şampiyonanın açılış seremonisi 5 Mayıs Cuma günü saat 17:30’da gerçekleşecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.