DOLAR 33,0932
EURO 36,1084
ALTIN 2.596,24
BIST 11.126,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

2013’te Badminton Federasyonu

18.01.2013
A+
A-

Badminton Federasyonu, sistematik bir gelişme içinde olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Tabii ki gayretleri de…
Önümüzdeki günlere yoğun bir müsabaka dönemi ve aynı meyanda faaliyetlerle geçeceğe benziyor. Zira 17-20 tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak 19 yaş altı yarışmaları ve hitamında İzmir’de Jünyörler Avrupa şampiyonası, Antalya’da veteranlar Türkiye şampiyonası, yoğun bir çalışma dönemine işaret etmektedir. Önümüzdeki dört yılın verimli bir netice ile yine olimpiyatlara katılabilmek için gereklidir de… Zaten başkan ve ekibi de bu yolda ne gerekiyorsa yapmak azmindeler…
Ancak bir şey daha ehemmiyetle yapılmasında yarar vardır. O da liglerin devreye girmesini sağlamalıyız. Çünkü ligler, badminton sporunun gelişmesinin stabil bir şekilde zeminde sağlayacağını tecrübe ile biliyoruz.
Yaygınlığa da katkı sağlayacağını düşünesindeyim. Kulüpleşmeye de… Böyle olunca herkes hazırlanabilmek için gayret sarf eder.
En önemlisi de badminton belli illerde yapılan spor olmaktan da çıkabilir.
Üstelik ilköğretim kademelerinden yükseköğrenim kademelerine kadar her yaş ve her kategoride, örgün eğitim kurumlarında öncelikli hale gelen bir spor hüviyeti kazanmış olması da bir avantaj olarak görülmelidir.
Hepimiz biliyoruz ki, nitelikli bir çalışma, istikrarlı bir gelişmeyi getirir.
Gelişme dinamiğine etki eden bir önemli faktörde finans durumudur.
Gelişmeyi bileşik kaplar kanunu gibi görmek lazı mdır. İyi bir organizasyon, tesis, teknik heyet, iyi çalı şma ve bütün bunların oluşmasını sağlayan finans durumu birbirlerini tamamlamalıdır. Aksi takdirde, gelişme güdük kalır.
Spor bakanlığı federasyonları denetlemek ve çalışma seyrini takip ederken, performansı esas alan bir yaklaşımı tercih ederse, çalışanı takdir ederek, diğer federasyonların da çalışmalarına emsal teşkil edeceğini sağlamış olur. Yani federasyonların motivasyonları bir bakıma finans durumlarıyla doğrudan alakalıdır. Ve federasyonlar, herhangi bir program sapmasına mahal vermeden çalışmalıdırlar…
Sonuç olarak, Badminton Federasyonu ve diğer federasyonlarımız önümüzdeki olimpiyatların alt yapı- sını hazırlarken, tabanı geniş ve sağlam çalışmaları tercih etmeleri gerekirken, bakanlık ise finansal durumda programlarına uygulanabilirlik sağlanacağı kolaylıklar sağlamalıdırlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.