DOLAR 33,0579
EURO 36,1671
ALTIN 2.616,52
BIST 11.220,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cum 33°C
Cts 33°C
Paz 32°C
Pts 31°C

Yeşil sahalardan satranç tahtasına

Yeşil sahalardan satranç tahtasına
01.04.2017
A+
A-

 

ALTINORDU’da İngilizce, judo, cinmastik, tarih, iletişim ve sosyal medya kullanımının yanı sıra İl Temsilcisi Atilla Alpaslan’dan satranç dersleri de alan çocuklar, ilk turnuva deneyimini yaşadı.

 Efes Satranç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin, 1-2 ve 22-23 Nisan’da organize edilecek İzmir Küçükler ve Yıldızlar Ligi öncesinde düzenlediği turnuvaya U11, U12 ve U13 takımı oyuncuları katıldı. Çocuklar, aylardır aldıkları dersler sonucunda yeşil sahalardaki mücadelesini satranç tahtasına taşıma fırsatı bulurken, hem yaşıtlarıyla hem de açık kategoride kendilerinden büyüklerle mücadele etti.

Rekabetin en üst düzeyde olduğu ve 14 sporcunun mücadele ettiği açık kategorisinde Çağdaş Şendur, beş maç sonunda üç galibiyetle dördüncü oldu. Enes Gökhan da aynı kategoride beşinciliği elde etti. 12 yaş altında Arda Baran Eren üçüncü, Mert Furkan Bayram isebeşinci oldu.

Turnuvaya Onuralp Çevikkan, Talha Kurtiş,Fırat Başkaya, Ensar Sultansuyu,Cemil Arda Sakınmaz, Ahmet Kartal Dede, Furkan Emin Kaçmaz, Batuhan Pınarlı, Ege Arslan, Muharrem Çizgili, Tibet Durakçay,Muharrem Emir Erkul, Emir Enes Araz, Aybars Gök, Arda Özcan, Berkay Atay, Arda Baran Eren, Kayra Gökgöz, Mert Furkan Bayram, Fatih Kömür, Murat Komili, Görkem Özalper,Çağdaş Şendur, Enes Gökhan, Mustafa Koçabaş,Mustafa Özbay ve Atacan Büyükeke katıldı.

Altınordulu çocuklar, İzmir Küçükler ve Yıldızlar Ligi’ne U11 ve U12’de iki, U13’te ise üç takımla katılacak. Altınordulu çocukların çok kısa sürede büyük aşama kaydettiğini belirten Alpaslan, “Satranç, sporcunun üç boyutlu düşünme yeteneğini geliştiriyor. Avrupa’nın en önemli futbolcularının, satranç dersleri aldığını biliyoruz. Derslerimiz sonucunda öğrencilerin, bu yeteneklerinin geliştiğini gözlemledik. Turnuva ise satrançta geldikleri noktayı görmemiz açısından önem taşıyordu. Elde edilen dereceler gerçekten umut verici” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.