DOLAR 33,0957
EURO 36,2916
ALTIN 2.620,29
BIST 11.134,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 31°C

Binicilerden uluslararası başarı

Binicilerden uluslararası başarı
26.03.2017
A+
A-

 

Kemer Country Pony Club’da eğitim alan genç biniciler, uluslararası yarışmalarda Türkiye adına başarı kazanmaya devam ediyor.

 Türk Milli Takımı’na yetiştirdiği sayısız binici ile Türkiye’nin en başarılı binicilik merkezlerinden biri olan Kemer Country Pony Club, uluslararası alanda da önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Pony Club öğrencilerinden milli sporcu Kumru Say, Dortmund Almanya’da düzenlenen CSIAm yarışmaları kapsamında 3 Mart’ta koşulan 140cm CSIAm A yarışmasında ‘Snoopnose’ adlı atıyla ikinci olurken 5 Mart’ta koşulan 140cm CSIAm A yarışmasında üçüncü oldu. Milli At Terbiyesi Uzmanı Yağmur Öztürk ise 9-12 Mart tarihlerinde Valencia İspanya’da düzenlenen CDI yarışmaları kapsamında ‘Icarus Van de Bulksehoeve’ adlı ponisi ile PonyRiders Team Testin’de yüzde 64.546 alarak ikinci, Pony Riders Individual Testinde yüzde 68.455 alarak birinci oldu. Yarışmanın son gününde koşulan Pony Rider’s Kur to Music’te ise yüzde 69.917 alarak ikinciliğe hak kazandı.

Başarılı biniciler Kemer Country Pony Club’da yetişiyor

Türkiye adına Avrupa’da önemli başarılara imza atan Pony Club’un direktörlüğünü yetiştirdiği öğrenciler 2010, 2011 ve 2013 yıllarında Balkan Şampiyonu olan Ela Acar Ela Acar yürütüyor. Çocukların hayvanlarla dostluk kurmaları ve binicilik kariyerine önde başlayabilmeleri için en ideal adreslerden biri olarak öne çıkan Kemer Country Pony Club’ta 5-12 yaş çocuklar için temel at binme eğitimi veriliyor. Genç biniciler burada eğitim almanın yanı sıra yurt dışındaki sertifika programlarına katılma fırsatı da yakalıyor.

Kemer Country Pony Club’da British Horse Society ve The Pony Club’ta uygulanan eğitim sistemi Türkiye’ye uyarlanmaya çalışılıyor. Binicilik dersleri iki ayrı bölüm halinde yapılıyor ve at bilgisi derslerinde atlar hakkında pratik ve teorik bilgiler veriliyor. Ardından pony club manejlerinde ikinci aşama olan biniş, güzel oturuş, atlama ve dresaj (at terbiyesi) dersleri yapılıyor. Derslerle birlikte yapılan orman turları ve değişik atlı oyunlarla eğitim çok daha eğlenceli bir hale getiriliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.