DOLAR 32,9861
EURO 35,9085
ALTIN 2.569,13
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

YİNE ŞAMPİYON, YENİ ŞAMPİYONLAR İÇİN HAMZA YERLİKAYA…

25.10.2012
A+
A-

sporcudan sadece biri, 120 kiloda Rıza Kayaalp 3.olarak ülkemize ve güreş camiasına buruk bir sevinç yaşattı. Teşekkürler Rıza…
Aradan iki aylık bir süre geçti ve şimdi Güreş Federasyonu Başkanı’nı seçecek. Bu yarışa şüphesiz en büyük talip olan en önemli ve en büyük isim Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya.
Acaba Türkiye’de kaç sporcuya nasip olmuş 8 kez Avrupa, 3 kez Dünya ve 2 kez de Olimpiyat Şampiyonu olmak?
Soruyorum sizlere kaç sporcumuz 17 yaşında Dünya Şampiyonu olmuştur?
Kaç sporcumuz Ay yıldızlı bayrağımızı defalarca göndere çektirerek İstiklal Marşımızı bu kadar çok okutturmuştur?
Peki kaç sporcumuz aldığı galibiyetlerle rakiplerine yaptığı sporu bıraktırmıştır? Ya da kaç sporcumuza sadece Güreş için değil TBMM’de milletimize hizmet etme şansı verilmiştir?( Ve daha birçok örnek…)
Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. İsmini pehlivanları n piri Hazreti Hamza’dan alan sadece Türkiye’nin değil dünyanın tanıdığı bir isim Hamza Yerlikaya, muhteşem bir basın toplantısıyla bu hizmette ben de varım dedi ve taşın altına elini koydu!
Şampiyona da bu yakışırdı. Aslında ateşten bir gömleğe talip oldu. Ama zaten sporculuğunda da zoru çok severdi. Herkese kapımız açık diyerek parçalanmış Güreş camiasına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Güreş liglerinin kesintisiz yapı lması, kulüplere maddi yardım, genel merkez binasının kurumsal kimlik kazandırılması, güçlü sponsorluklar, naklen yayın, Yerlikaya’nın projelerinden sadece birkaçı!
Başarının birinci şartı: Ve tabiî ki ekip! TSYD firesiz şampiyonun yanında yer alırken Güreş camiasının sevilen ismi Serhat Karadağ başta olmak üzere birçok şampiyon sporcu da Hamza Yerlikaya’ya yürekten destek veriyor.
Artık söz delegelerde.22 Ekimde sandığa gidilecek ve yine Şampiyon, yeniden şampiyonlar için gönlünden geçen delegeler Hamza Yerlikaya diyecektir…
Özellikle Güreş sporunda söz sahibi ülkelerin Federasyon Başkanları’nın tamamı dünya ve olimpiyat şampiyonlarından oluşuyor. Bizde de artık vakit geldi! Hakeminden delegesine, başkanı ndan güreşçisine kadar tüm dünya Güreş camiasının tanıdığı isim Hamza Yerlikaya’ya Ata ve Peygamber Sporu Güreş’i emanet etmenin zamanı gelmiştir.
Yolun açık ve hayırlı olsun ŞAMPİYON…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.