DOLAR 33,0931
EURO 36,1056
ALTIN 2.597,28
BIST 11.118,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Badminton Federasyonunun ENDONEZYA ÇIKARMASI…

30.08.2012
A+
A-

2012Londra yaz olimpiyat oyunları bütün güzelliği ile devam etmektedir. Bir sonraki yazımı bu olimpiyat oyunlarının kritik edilmesi için düşünmekteyim. Bu yazımı, badminton federasyonunun, yıllık faaliyet programında yer alan ve antrenör eğitiminin önemi ve gereğine olan inancının ne kadar yerinde olduğunu belirtmek üzere yazacağım.
Badminton Federasyonu, faal antrenörlük yapmakta olan ve milli takımlara sporcu yetiştiren antrenörleri, iki gurup halinde yurt dışında eğitim almak üzere, Endonezya da, antrenman planlanması ve antrenman metodiği üzerine, ilkini 08.Temmuz- 20 Temmuz tarihlerinde, ikincisini de muhtemelen olimpiyatlardan sonra, elliye yakın antrenörü federasyon imkânları ile göndermiş olacaktır.
Bu çalışmanın pratik faydası şudur; öncelikle badminton potansiyeli ve geleneği bakımından Çin den sonra en yüksek düzeyde olan bir yerde çalışmanın görsel olarak ta faydası tartışılmaz. İkincisi, bu güne kadar uluslararası eğitim çalışmalarında, ortak değerlerimiz olması sebebiyle, bize çok yakın ilgi gösterdikleri ve ulaşmamı z gereken seviye ile ilgili bilgi ve tecrübelerini esirgemedikleri de bir vakıadır.
Doğrusu, bundan önce de katıldığım birçok antrenör seminerinde, maalesef, temel teknik bilgileri seviyesini geçmeyen sığ, kısır eğitimlerin yanında özellikle bir antrenörün sahip olması gereken donanım ve bilgilerin aktarılmasında büyük özveri gösterilmesi, Badminton federasyonumuzun hem ülkeyi, hem de semineri veren hocaların tercihinin doğru ve isabetini ortaya koymuştur.
Endonezya’nın Jakarta kentinde, yapılan seminere, birinci gurupta yirmi üç antrenör eğitim adı. Özellikle antrenör planlaması ve badminton antrenman metodiği bakımından yaşanmış tecrübelerin bilimsel temellere oturtularak anlatılması, kayda değer ehemmiyet arz etmektedir.
Konusunda uluslararası tecrübesi ve başarılarıyla dünya klasmanında haklı yeri olan, halen Singapur milli takım sorumlusu olan BASRİ YUSUF, meslek hassasiyeti ve antrenörlerin dikkat etmesi gereken hususları çok ince detaylarına kadar aktardı. Hepimizde yüksek düzeyde istifade ettik. Yine Endonezya milli takım antrenörlerinden HAFIZ; uygulamalarda ve sporcu yetişmesin de takip edilmesi gereken yöntemle ilgili gerekli bilgileri detaylı şekilde vermiştir. Çok verimli geçen bu çalışmanın, bu ekibin Türkiye ye getirilmek suretiyle, faal antrenörlerin tümüne aktarılmasını badminton gelişimi için önemli görmekteyim. Zira ülke düzeyinde yaygınlık itibarıyla önemli bir noktaya taşınmış Badminton branşının, antrenörlere eğitimle gelişimlerinin sağlanması, yeni patlamaların olmasını sağlayacağı ortadadır.
Badminton Federasyonu ve arkadaşlarım adına, BASRE YUSUF ve HAFIZ hocaların bizlere gösterdiği yakınlık ve ilgiye teşekkür ediyorum. Federasyonumuzdan beklentimiz bu ikiliyi ülkemize getirerek, diğer faal antrenörlerin de yararlanmasını sağlamasıdır. Badminton camiası bu durumdan memnun kalacağı ve yarar sağlayacağı kesindir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.