DOLAR 33,0413
EURO 35,9402
ALTIN 2.546,09
BIST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
33°C
Hafif Yağmurlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

At’la Terapi Merkezi 1.yaşını kutladı

At’la Terapi  Merkezi 1.yaşını kutladı
14.05.2016
A+
A-

 

Türkiye Jokey Kulübü’nün Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında geçen yıl hayata geçirdiği At’la Tedavi Merkezi 1.yaşını kutladı.

 Türkiye Jokey Kulübü (TJK) bünyesinde İstanbul ve Diyarbakır’da hizmet veren At’la Terapi Merkezi, birinci yıl dönümünü Engelliler Haftası dolayısıyla Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirdiği bir şölenle kutladı. 300’den fazla engelli çocuğun katıldığı kutlamaya, Işık Üniversitesinin 50 gönüllü öğrencisi de eşlik etti. Çocuklara yönelik çeşitli oyun ve aktivitelerin gerçekleştirildiği kutlamada, Türkiye Atletizm Federasyonu’yla işbirliği içinde çim pistte bir koşu da gerçekleştirildi. Yarışı ilk üçte bitiren çocukların kupa ile ödüllendirildiği koşuya katılan çocuklara madalya takıldı. TJK’nın, İnci Taneleri Zihinsel Engelliler ve Ailelerinin Eğitim – Öğretim – Dayanışma Derneği’ne tahsis ettiği hipodrom içinde yer alan İnci Taneleri Cafe’sinin açılışı da aynı gün yapıldı. Tüm hafta boyunca hizmet verecek kafede zihinsel engelliler çalışacak.

Türkiye Jokey Kulübü’nün en öncelikli sosyal sorumluluk projesi olan At’la Terapi Merkezi’nde bir yıl içinde 715 engelli çocuğa ulaşıldı. Çocuklar 4.526 kez at binerek tedavilerinde çok önemli gelişmeler kaydetti. Merkezde; tekerlekli sandalyeyle gelip bir yılın sonunda yürümeye başlayan, travmaya bağlı olarak konuşmaktan vazgeçip atlarla dost olduktan sonra akıcı bir şekilde konuşan çocuklara tanıklık edildi.

At’la Terapi Merkezi kutlamasıyla ilgili TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci şöyle konuştu: “Türkiye Jokey Kulübü olarak elimizdeki imkanları toplum yararına kullanmak ve farkındalık yaratmak amacıyla çalışıyoruz. Kuşkusuz engelli çocuklarımızın yaşadığı sorunlar yalnız kendilerinin değil, ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunudur. Bu konuda çözümler üretmek için de hepimize önemli görevler düşüyor. Biz de Türkiye Jokey Kulübü olarak, bu sorumluluğumuzun bilinciyle, bundan bir yıl önce Engelliler Haftası’nda hizmet vermeye başlayan At’la Terapi Merkezi’mizin birinci yaşını kutluyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği yararına hayata geçirdiğimiz bu projenin, gerçekleştirdiğimiz diğer sosyal sorumluluk projeleri içinde ayrı bir yeri var. Merkezimizden tedavisine fizyoterapist raporuyla izin verilen tüm engelli çocuklarımız ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Türkiye Jokey Kulübü olarak şu anda İstanbul’da ve Diyarbakır’daki hipodromlarımızda çocuklarımıza şifa olmaya çalışıyoruz. Amacımız bu tedavi şeklini hızla, tüm engelli çocuklarımıza ulaştırabilmek. Bunun için mevcut hipodromlarımızdaki alt yapı çalışmalarını tamamlamayı arzu ediyoruz. Merkezimizde; tarih boyunca savaşta, ulaşımda, eğlencede insanlarla yan yana olan atın mucizevi olayına tanıklık ediyoruz… At’la Terapi Merkezi’miz ile bir yıl içinde 715 engelli çocuğa ulaştık. Çocuklarımız 4.526 kez at binerek tedavilerinde çok önemli gelişmeler kaydetti. Şu anda birçok yerel yönetimin bu tedaviyi engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduğunu büyük bir sevinçle takip ediyoruz. Türkiye Jokey Kulübü olarak yarattığımız farkındalığın, üstlendiğimiz öncü duruşun gururunu yaşıyoruz.”

Kutlamada konuşan Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve psikoloğu Bercis Merdanoğlu ise; bir çocuğun hayatına dokunabilmenin, olumlu bir değişime katkı yaratabilmenin, çocuklarının sosyal hayata, ruhsal ve fiziksel olarak karışabilmelerine destek verebilmenin tarifsiz bir mutluluk olduğunu söyledi. At’la Terapi Merkezi birinci yıl kutlama şöleninde Little Caesars, Hero Kids, Pınar ve Colgate Palmolive ve Zühtüpaşa Yeni Yüzyıl Lions Kulübü de ürünleriyle çocukların yanında oldu.

Türkiye Jokey Kulübü At’la Terapi Merkezi, özel eğitim alan, Apranti Eğitim Merkezi mezunu eğitmenler ve özel çiftliklerde yetiştirilmiş 4 at, 1 atla terapi uzmanı, 3 adaptif binicilik uzmanı, “yan yürüyücü” olarak adlandırılan destek ekiple birlikte haftanın 3 günü, 10.30 – 17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak hizmet veriyor.

At’la Terapi Merkezi’nden yararlanmak isteyen engelli çocuklar için kayıt ve başvurular Apranti Eğitim Merkezi’nin 0212 414 67 53 numaralı telefonundan yapılabiliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.