DOLAR 33,0413
EURO 35,9402
ALTIN 2.546,09
BIST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Ürdün rallisi tamamlandı

Ürdün rallisi tamamlandı
08.05.2016
A+
A-

 

TOKSPORT WRT’nin ülkemizi temsil ettiği Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın 3. Ayağı Ürdün Rallisi’nde 10 ekip finişe ulaşabildi.

3 gün süren zorlu mücadeledeki tek Türk ekip Vedat Diker – Erdal Oral, ikinci gününde yoldan çıktıkları yarışı otomobillerinde oluşan hasar nedeniyle tamamlayamadı.

TOKSPORT WRT’nin Katarlı pilotu Khalid Al-Suwaidi de genel klasman üçüncüsü olarak devam ettiği rallinin ikinci gününde yol dışı oldu ve son gün Ralli 2 kuralı gereği aldığı zaman cezası ile 9. Sıraya kadar gerileyerek yarışa devam edebildi. Pazar günü gösterdiği hızlı performans ile  her etap rakipleriyle farkı daha da azaltan Al-Suwaidi, Ürdün Rallisi’ni Genel Klasmanda  4. ve kendi grubunda 3. olarak tamamladı. TOKSPORT WRT’nin Ford Fiesta R5’i ile Culture & Sport Qatar Rally Team sponsorluğunda yarışan Khalid Al-Suwaidi ve Giovanni Bernacchini geride kalan 3 yarışın sonunda Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nda 2. durumdalar.

Mitsubishi Lancer Evo X ile Grup N sınıfında Ortadoğu Şampiyonluğu’nu hedefleyen TOKSPORT WRT’nin bir diğer Katarlı pilotu Abdullah-Al Kuwari ise Ürdün Rallisi’ni büyük bir başarıyla tamamladı. Katar Motor ve Motosiklet Federasyonu sponsorluğunda yarışan  Abdullah-Al Kuwari ve Adel Hussein ikilisi, Grup N Birincisi ve Genel Klasman Üçüncüsü oldukları yarışın ardınan şampiyonluk için önemli puanlar elde etti.

Ortadoğu Ralli Şampiyonası, 2-4 Eylül tarihlerinde koşulacak Lübnan Rallisi ile devam edecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.