DOLAR 33,0413
EURO 35,9402
ALTIN 2.546,09
BIST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
33°C
Hafif Yağmurlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

Sevindirici bir kura

Sevindirici bir kura
17.04.2016
A+
A-

 

Istanbul Cup’ın bu yıl 9.sı yapılacak. Yıllar çok çabuk geçiyor. İlk organizasyon daha dün yapılmış gibi… 

Cem Çetin

Bu tür organizasyonları yapmak kolay değil, bütçe gerektiriyor, insan kalitesi gerektiriyor…Kabul edelim, bir spor ülkesi olmadığımız için, tenisçi de yetişmiyor. Bu organizasyonlar sayesinde, ülke tenisi biraz hareketlendi. Gelecek vadeden kızlarımız var, erkeklerimiz var. Bu hafta kızlar sahne alıyor. Kura çekimi İstinye Park’ta yapıldı.

Kızlar ilk turu geçer

Bayanlardaki 1 numaramız Çağla Büyükakçay (WTA:118), elemelerden gelecek raketle eşleşecek. Bu defa Çağla’nın yüzü güldü diyebiliriz çünkü her yıl milli raketimiz ilk turda bir seri başıyla eşleşiyordu. Şimdi elemelerden gelecek isimlerden birisiyle kozlarını paylaşacak. Elemelerde ön plana çıkan önemli isim Sorana Cirstea (WTA:137). Bir zamanlar Rumenlerin gelecek vadeden ismiydi. Sonra ciddi bir gerileme yaşadı. Şimdilerde toparlanmaya çalışıyor. 26 yaşındaki Cirstea, pazartesi günü 21 yaşındaki raketimiz Başak Eraydın (WTA:236) ile ana tabloya girme maçına çıkacak.

Çağla ilk turu geçtiği takdirde, büyük bir ihtimalle, geçen yılın şampiyonu Ukraynalı Tsurenko ile karşılaşacak. Çağla gibi Tsurenko’nun da ilk turdaki rakibi elemlerden gelecek. Eğer Çağla, Tsurenko ile eşleşirse, çok keyifli bir maç izleyebiliriz. Ukraynalıyı geçen yıldan tanıyoruz. İlginç bir raket, kumaşı iyi diyebiliriz ama istikrar yok. İnişleri ve çıkışları çok fazla. İstanbul Cup zaferinden sonra çok önemli bir başarı elde edemedi Ukraynalı. Böyle bir gerçek söz konusuyken, Çağla’nın kazanması gereken bir maç diyebiliriz.

Gelelim İpek Soylu’ya (WTA:174). Genç raket, açılış maçında İsviçreli Voegele ile karşılaşacak. 26 yaşındaki İsviçreli, WTA’da 116.sırada. Kortlarda büyük bir başarısı yok; 2.sınıf bir raket ama bu işi severek ve amatör bir ruhla yapıyor. Bunun için İpek’i zor bir maç bekliyor diyebiliriz. İsviçreli maç içinde geriye düşse de, maçı bırakmayan, kovalayan bir özelliğe sahip. İpek çok iyi başlayıp, disiplinden kopmaması şart. İpek kazandığı takdirde, büyük bir ihtimalle 2 numaralı seri başı Belçikalı Wickmayer ile eşleşecek.

Yıldızsız bir turnuva

Bu yılki ana tablonun 1 numarası Slovak Schmiedlova. “Kim bu isim?” sorunuzu duyar gibi oluyorum. 21 yaşındaki Slovak WTA 34.sü…Kortlarda yeni yeni ismini duyuruyor. İstanbul’un 1 numaralı seri başısı ama 1 numaralı favorisi değil. İlk turda da elenirse, şaşırmayın. Bu yıl 9 turnuva oynadı Slovak raket, bunların 7’sinde ilk turda elendi, 2’sinde ise 2.turda havlu attı. Anlayacağınız bu yılın 1 numarası, çok formda değil ve dökülüyor. 2 numaralı Belçikalı Wickmayer (WTA 42), Slovak’tan biraz daha iyi ama o da kortlarda istikrarsızlığıyla tanınıyor. Bu yılda inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor.

Böyle bir ana tabloda, tecrübeli isimlerden Bulgar Prinkova, Belçikalı Flipkens (4), İtalyan Knapp, İsveçli Larsson (8) ve Ukraynalı Bondarenko (7), mutlu sonu hedefleyebilirler. Bu 5’linin içine son şampiyon Tsurenko’yu (3) da ekleyebiliriz. Sürpriz isimler olarak Hırvat Vekiç, Japon Nara ve Hibino’yu (6) sayabiliriz. Bu yıl favorisi olmayan bir İstanbul Cup izleyeceğimizden, maçlar çok zevkli, bir o kadar da sürprizlere açık olacak. Bakalım pazar günü kimin yüzü gülecek ?

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.