DOLAR 33,0583
EURO 36,0305
ALTIN 2.552,11
BIST 11.142,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Cts 33°C
Paz 34°C
Pts 31°C
Sal 31°C

“Gazete Kadına Dair” yayın hayatına başladı

“Gazete Kadına Dair” yayın hayatına başladı
26.03.2016
A+
A-

 

Gazeteci-Yasemin Gören’in Genel Yayın Yönetlmenliğini yaptığı 15 günlük Ulusal yayın olan “Gazete Kadına Dair” 14 Mart 2016 tarihinde yayın hayatına başladı.

 Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu, kadının sesi olarak, haksızlıklara karşı gelmek için yola çıktığını ifade eden Gazeteci-Yönetmen Yasemin Gören “Ülkemizde kadına ait her türlü sıkıntıların üzerine cesaretle gideceklerini söyleyen Gören toplumda ikinci sınıf görülen tüm kadınların yanında yer alacaklarını söyledi.

15 günlük periyotta yayınlanacak olan gazetenin ilk sayısında kadınların ciddi  problemlerini dile getiren “Gazete Kadına Dair” ilk sayısında ilgi çeken, Türkiye’de şu ana kadar hiç gündeme gelmeyen, unutulmuş, örtbas edilmiş kadınlar ile ilgili haberleri gündeme taşıyor. Gazeteyi diğer basın organlarından ayıran en temel özellik ise siyasi olmaması. Ayrıca Türkiye’de kadına dair tek gazete olması

İmtiyaz Sahibi olan ve Genel Yayın Yönetmeni görevini üstlenen Yasemin Gören “Türkiye’de alternatifimiz yok. Büyük bir eksikliği doldurduğumuz inancındayım. Türkiye’de bulunan kadınlarımızın problemlerini bir kadın olarak çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıları çözebileceğine inandığım güçlü bir ekibimle “Gazete Kadına Dair”i çıkarmaya karar verdim. Her sayımızda Kadınlarımızın çok farklı problemlerini ve sıkıntılarını dile getirip uzman kişilerle görüşüp bu sorunun bitirilmesi hususunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplumda kadının sadece ev kadını olmadığını,söyleyen Yasemin Gören “Maalesef kadını sadece ev kadını olarak düşünmekteyiz. Birtakım eğitim seviyesi düşük insanlar  kadını adeta evde bir hizmetçi olarak görmektedir.. Bu anlayışı değişirmek için yola çıktıklarını söyleyen Gören “Kadını toplumda daha güçlendirmek, her türlü sıkıntılarını kendi başına çözecek hale getirmek için mücadele edeceklerini söyledi.

“İlk sayımızda çok olumlu tebrik mesajları aldık. Gazetemizin yayın politikasında siyaset olmayacak, kadınlarımızın çözümsüz zannettikleri problemlerin üzerine giderek her türlü problemleri uzmanlar ile birlikte çözeceğiz. Bu konuda bize gelen gelen olumlu mesajlar bizlerin gayretini arttırmaktadır” diyerek Türkiye’de yayın hayatına başladıklarının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

16 sayfa tamamı  renkli, pırıl pırıl baskısı ile bundan böyle her 15 günde bir tüm Türkiye ve KKTC’de bayilerde okuyucuları ile buluşacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.