DOLAR 33,0926
EURO 36,1138
ALTIN 2.595,96
BIST 11.124,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Milliler olimpiyatlara Adana’da hazırlanıyor

24.06.2012
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da 29 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde yapılacak 2012 Yaz Paralimpik Oyunlarına hazırlanan Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı Adana’da kampa girdi.
Olimpiyat düzeyinde bir organizasyonda ülkemizi temsilen katılma hakkı kazanan ilk takım olarak tarihe geçen millilerimiz, geçtiğimiz ay içinde de yine Adana’daki dörtlü turnuvaya katılmış ve şampiyon olmuştu.
Kampın Adana’da gerçekleşmesinin nedeninin Milli Takımımıza uğurlu gelmesi olduğunu vurgulayan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, “Adana Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımlarımız için vazgeçilmez bir merkez oldu. Ayrıca bu Adana takımlarımıza çok uğurlu gelmekte. 2008’de Gençlerimiz Adana’da yaptıkları kamplardan sonra Avrupa ikincisi oldular. Milli Takımımız 2009’da aynı başarıyı tekrarladı. 2009’da, 2010’da ve 2011’de takımlarımız Adana’da kamplar yaptılar ve hep başarılı oldular. Ayrıca Adana’da idari olarak ve teknik olarak inanılmaz bir destek Milli Takımlarımızın hep yanında. Başta Valimiz Hüseyin Avni Coş olmak üzere, Belediye Başkan Vekilimiz Zihni Aldırmaz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fazlı Bayram Hadi’nin büyük destekleri var” şeklinde konuştu.
Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımının 1-5 Temmuz tarihlerinde Ankara’da kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçeceğini belirten Karakaya, 5 Temmuz’da Polonya’ya hareket edecek olan Millilerin Lodz kentinde Almanya, İtalya ve Polonya’nın katılacağı bir turnuva ile hazırlıklarına devam edeceği kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.