DOLAR 33,0853
EURO 36,1043
ALTIN 2.595,95
BIST 11.128,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Uzakdoğu sporları sokağa iniyor

07.06.2012
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, karate, judo ve tekvando federasyonlarının pilot branş seçilerek, sokaktaki madde bağımlısı çocuklara sporu sevdirmelerini ve bu tür alışkanlıklardan kurtarmaları yönünde çalışma başlattıklarını söyledi. Kılıç, “Bu üç branşın sokağa inmesini istiyoruz. Sadece salonlara gelen, sadece kulüplere gelen sporcularla bu işi devam ettirmelerine değil, bu işin sokağa inmesini istiyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Avrupa 3.’sü olan sporcuları bakanlıkta kabul etti. Kabulde konuşan Kılıç, elde edilen başarının Türkiye’nin kat ettiği yolun görülmesi açısın çok önemli olduğunu belirterek, sporcuları bu başarılarından dolayı tebrik etti. Uzakdoğu disiplini ahlaki değerler bakımından Anadolu’nun erdemleriyle büyük paralellikler gösteren bir disiplin olduğunu belirten Kılıç, “Uzakdoğu disiplinini bireysel sporlarla buluşturarak kendi milli manevi değerlerimizi de işin içine katarak sporcu yetiştirme çabasını erdemliği ve takdire değer bir durum olarak görüyorum” dedi.
Karate Federasyonu’na önemli görevlerin düştüğünü kaydeden Kılıç, “Sokak çocuklarımız var. Sokakta çalışan çocuklarımız var. Madde bağımlısı olan çocuklarımız var. Tiner ve uyuşturucu madde bağımlılığına maruz kalan çocuklarımız ve gençlerimiz var. Bütün bu gençlerimizin bu tür sıkıntılardan kurtulması için kendi işlerine ve kendi sporlarına odaklanmaları yönünde bir çabayı ve gayeyi ortaya koymak arzusundayız. Burada karate, judo ve tekvando federasyonlarına çok iş düşecek. Biz bu sene bu üç branşı pilot branş olarak belirledik. Önümüzdeki yıl bu branşların sayısını biraz daha arttıracağız” dedi.
Karate, judo ve tekvando branşlarına yıllık bütçelendirme sırasında ciddi artışların yapıldığını belirten Kılıç, “Bu üç branşın sokağa inmesini istiyoruz. Sadece salonlara gelen, sadece kulüplere gelen sporcularla bu işi devam ettirmelerine değil, bu işin sokağa inmesini istiyoruz. Sokak çocukları ve sokakta çalışan çocukların tamamını bu üç federasyonumuzun sportif çalışmalarına emanet ediyoruz. Yine yetiştirme yurtlarında kalan gençlerimizin spor faaliyetlerine dahil edilmesine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile protokol imzaladık. Federasyonların gençlerimize yönelik esaslı çalışmalar yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Yumrukların ve tekmelerin bağımlılık yapan maddelere savrulmasını arzu ettiklerini ifade eden Kılıç, sokakta gençleri bekleyen riskler ne ise yumrukların ve tekmelerin sokakta gençleri bekleyen riskler üzerinde yoğunlaşmanı arzu ettiklerini kaydetti. Sokağın olumsuzluklarına, sokağın risklerine ve sokaktaki şiddete maruz kalan gençlerin ahlakla ve erdemle sporun disiplini ile buluşarak insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmesine arzu ettiklerini belirten Kılıç şunları kaydetti:
“Bunun olacağına dair bizim çok sağlam kanaatlerimiz var. Bunların başarılabileceğine dair geride kalan örnekler var. Tabii ki sizler üzerinize düşen görevleri yerine getirirseniz. Eşofmanlarınız üzerinde sokağa çıkıp o çocukları bulup aileleri bulup salonlara kayıtlarını yapmak zorundasınız. Bunun için kaynak problemi kalmadı. Projeler kapsamında kaynaklar kullanıldıkça bu çocuklarımız için gereken para ne ise kuruşun hesabına girmeden bu rakamları biz kullanmaya devam edeceğiz. Sosyal devlet olma amacı budur.”
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra dereceye girerek madalya kazanan sporcular ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.