DOLAR 33,0997
EURO 36,2678
ALTIN 2.633,23
BIST 11.243,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Açık
İstanbul
33°C
Açık
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 31°C

Extreme Sailing Series heyecanı başladı

02.10.2015
A+
A-

Dünyanın en yetenekli yelkencilerinin yarıştığı Extreme Sailing Series İstanbul etabı Kadıköy’de başladı.

OC Sports tarafından Land Rover ana sponsorluğunda organize edilen Extreme Sailing Series’ in (ESS), İstanbul Etabı başladı. Yandex’in sponsorluğunu yaptığı İstanbul Etabı’nın ilk gününde dünyanın en hızlı katamaranları kıyasıya bir mücadeleye girişti. Geçtiğimiz yıl sadece İstanbul Etabı’nda yerel ekip olarak yarışan ancak bu sezon tüm serilere katılarak bir ilki gerçekleştiren Türk ekibi Team Turx ülkemizi başarıyla temsil etti. Yarışlara katılan 8 ekibin skipperlerinin katıldığı basın toplantısının ardından ESS’nin ilk günü yapılan 8 yarışı sonunda 65 puanlı The Wave Muscat ilk sırada yer aldı. 56 puanlı SAP Team ikinciliği elde ederken 53 puanlı iki takım Redbull Team ve Oman Air üçüncülüğü paylaştı. Team Turx ise 34 puanla yedinciliği elde etti.
3 kıtada dünyanın en yetenekli yelkencilerini bir araya getiren Extreme Sailing Series’in formatı gereği medya mensupları ve ünlülerin teknelerde 6.adam olarak ekibe dahil olacakları her gün en az 8 yarış düzenlenecek. Dünyadaki diğer tüm yelken yarışlarından bu özelliği ile ayrılan etkinliğin benzersiz bir başka özelliği de tüm mücadelelerin stadyum yarışı denen formatta yani sahile en fazla 200 metre uzakta kurulan parkurda düzenlenmesi. Pazar gününe kadar Kadıköy deniz otobüsleri iskelesinde yanındaki etkinlik alanında sürecek olan yarışlar ücretsiz olarak izlenebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.