DOLAR 33,0849
EURO 36,0908
ALTIN 2.592,82
BIST 11.170,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Hababamdan günümüze…

18.03.2012
A+
A-

Aslında Hababam Sınıfının unutulmaz karakteri Badi Ekrem’le tanıdı bu ülke bizim mesleğimizi. O senaryo içerisinde belki çok imrenilecek bir tarafı yoktu ama Beden Eğitimi öğretmeni figürü neredeyse ilk defa kullanılıyordu kamuya açık alanlarda. Kung-Fu dan yüksek atlamaya kadar her sporun piri Badi Ekrem karakteri, Şener Şen ile mükemmel bir uyumla can bulmuştu ve hepimizin damağında bir güzel tat bırakmıştı.
Öğretmenlik, eğitmenlik çok kutsal mesleklerdendir hiç tartışmasız. Kökü eğmek-bükmek, şekil vermekten gelse de ailemiz kadar önemlidir hayata karşı bir duruş kazanmamızda. Tabi ki her öğretmen önemlidir ama beden eğitimi öğretmenleri hep farklı idi. Her törende, teneffüslerde en çekinilen öğretmen odur. Belki de bu kadar iz bıraktığı için üzerimizde, ben de bu yoldan gitmeyi seçmişimdir.
Diğer derslere çalışılır, sınavlarına girilir, olmaz ama bazen kopya çekilir. Ama beden eğitimi her şeyiyle farklı, ayrı bir derstir.
Öğretmenliği de dersi gibi ayrı, biraz da garip bir meslektir. Gerçekten de Beden Eğitimi Öğretmenliği ne garip bir meslektir!… Maça gidersin Antrenör olursun, bir çocuğun kafası yarılır doktor olursun, okulu veliler basar Polis olursun, dışarıda bir öğrencini serseriler sıkıştırır serseri olursun, bir öğrencin ağlar sevgilisinden ayrılmıştır oracıkta iyi bir dost olursun, öğrencinin parası biter anlarsın para verirsin Baba olursun, maçlarda malzeme taşı r malzemeci olursun, spor kulübüne para toplar dilenci olursun, maçlarda öğrencileri motive eder Psikolog olursun, askere gidersin komando olursun ve bütün bunlara rağmen Türkiye’de acaba ne kadar değer görürsün? Yine de mesleğimle ilgili hiç keşkelerim yok. Biz biliyoruz öğrencilerimize neler adadığımızı, görev tanımımızda hiç olmayan, ne sıkıntılarına çare olmaya çalıştığımızı. Bizim mesleğimizden zengin olup, köşe dönen var mı hiç bilmiyorum ama geriye dönüp baktığımda, her okulumda ilk aklıma gelen öğretmenlerimin Beden Eğitimi öğretmenlerim oluyor olması gururu bana yetiyor.
Evet, Tıp bayramı gibi bayramlarımız, Barolar gibi ciddi meslek örgütlerimiz şimdilik yok ama en azından yılların ötesinden, bizi saygı ve sevgiyle yadeden gencecik nesiller var.
Ve o nesillerden de çıkacak idealist Beden Eğitimi Öğretmenleri… Bu arada yazımı okuyan tüm meslektaşlarıma da buradan selam olsun.
Saygı ve sevgilerimle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.