DOLAR 32,3615
EURO 34,9649
ALTIN 2.325,41
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

2022 Yılı Judo’da Madalya Bereketiyle Geçti

2022 Yılı Judo’da Madalya Bereketiyle Geçti
28.12.2022
A+
A-

Türk Judosu uluslararası 2022 yılı takviminde yer alan müsabakalarda toplamda 221 madalya elde etti. Kazanılan madalyaların yanı sıra Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Avrupa Judo Birliği (EJU) yönetiminde Sportif Direktörlük görevine seçilerek yıla damgasını vurdu.

Judo’da, 2022 yılı madalya yönünden bereketli geçti. Ay-yıldızlı judogilerle uluslararası takvimde yer alan müsabakalara katılan judokalarımız; 72’si altın, 64’ü gümüş ve 85’i bronz olmak üzere toplamda 221 madalya ile yılı tamamladı.

Kazanılan madalyaların yanı sıra Türkiye, Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz’un Avusturya’da yapılan Avrupa Judo Birliği (EJU) Genel Kurulu’nda Sportif Direktör görevine seçilerek 2022 yılına adeta damga vurdu.

Bu yıl içinde elde edilen başarılarda, alt yapıdan yetişen judocularımızın; Dünya, Avrupa, 23 Yaş Altı Şampiyonalarında hem ferdi hem de karma takımlarda kürsüye çıkmaları, Türk judosunun Avrupa’da önde gelen ülkeler arasındaki önceliğini pekiştirdi.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları yolunda puan ve kota kazanımları açısından, 2023 yılındaki müsabakalarda tatamiye çıkacak Millilerimizin hazırlıkları bu süreçte daha verimli geçmesi planlamaları şimdiden programlandı.

Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, Covid-19 pandemi süreci sonrası uluslararası karşılaşmalarda alınan madalyaların sevindirici olduğunu ifade ederek, “Maçların yapılamadığı dönemde, alt kategorilerdeki sporcularımız yoğun olarak kişisel antrenmanlarını sıkı bir şekilde yapmalarının karşılığını 2022 müsabaka trafiğinde madalyalarla taçlandırdılar. Federasyon olarak yaptığımız ve sürdürülen antrenman ağırlıklı kamplarımız, başarının temelini oluşturdu. Gençler ve Ümitlerde elde edilen ferdi ve karma takım başarılarında yer alan isimler, bizleri 2028 olimpiyatları için umutlandırdı. Önümüzdeki 2024 Paris Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarımızı, çalışma programımızı büyüklerden başlayarak alt kategorilere yayarak özlenen olimpiyat madalya ve madalyaları için çalışmalarımızı sıkı şekilde sürdüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.