DOLAR 33,0511
EURO 36,0452
ALTIN 2.623,04
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Pazardan minderin zirvesine giden yol

08.07.2015
A+
A-

Küçük yaşta babalarının yanında tamirhanede ve pazarda çalışarak harçlıklarını çıkaran ve bu paralarla gıda giderlerini sağlayarak ağır sıklet olan milli güreşçilerimiz Yunus Emre Dede ile Osman Yıldırım’ın hedefi, bir gün olimpiyatlarda Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak.

Genç yaşlarına rağmen sayısız başarının altına imza atan ve dünya şampiyonu milli güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp’in veliahtı olarak gösterilen genç sporcular Dede ve Yıldırım, önümüzdeki yıllarda milli mayoyu onlardan almak istiyor.

DEDE: “ŞAMPİYON OLDUĞUM GÜN, BABAM TAMİRHANEYE SOKMADI”

Ata sporu güreşe küçük yaşlarda gönül verdiğini ama bir yandan da maddi koşulların kendisini frenlediğini belirten Avrupa şampiyonu milli güreşçi Yunus Emre Dede, ASKİ Spor Kulübü bünyesinde antrenmanlarını sürdürerek serbest stil 120 kiloda ülkemizi temsil ettiğini hatırlatarak, “Okullar tatile girdiğinde her sabah sanayiye giderdik. Bir yandan babama yardım ederdim, bir yandan da cep harçlıklarımı çıkarırdım. Kazandığım paralarla sürekli yemek yerdim çünkü güreşçi olmak istiyordum. Yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonu olduğum gün, babam, tamirhanenin kapılarını bana kapattı. Daha sonra yıldızlar dünya üçüncülüğü ve gençler kategorisinde Avrupa ikinciliği elde ettim. Sıradaki hedefim, dünya şampiyonumuz Taha Akgül’den milli mayoyu alarak olimpiyatlarda İstiklal Marşı’nı okutmak.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: “1 KİLO ELMA SATINCA 1 TANE DE BEN YERDİM”

İlkokul yıllarında sahip olduğu fiziki yapı ile dikkatleri üzerine çeken ve ailesinin yönlendirmesiyle güreşe başlayan “Minik Dev” lakaplı Osman Yıldırım, hafta sonları babasının yanında çalışarak pazarda meyve sattığını söyledi.

Sattığı meyvenin her kilosu için bir tane de kendisinin yediğini dile getiren Yıldırım, “Müşterilerin ilgisini çekerdim ve daha fazla satış yapardım. Babam da gün sonunda bana hak ettiğim kadar para verirdi. Bu paralarla yemek yerdim çünkü ağır sıklet olmam için bol miktarda besin almam gerekiyordu. Türkiye Şampiyonaları’nda kazandığım altın madalyalarla yoluma emin adımlarla devam ettim. Ama hala babamın yanında yardım amacıyla çalışıyorum. Ekmeğin nasıl kazanıldığı değil, helal olup olmadığı önemlidir. Geldiğimiz yeri asla unutmayız. Şu anda Ankara MTA Spor Kulübü’nde çalışmalarımı sürdürüyorum. Avrupa ve dünya üçüncülüğü elde ederek bronz madalya kazandım. Örnek aldığım dünya şampiyonu Rıza Kayaalp’ten ay yıldızlı formayı devralmak istiyorum.” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.