DOLAR 33,0486
EURO 36,0151
ALTIN 2.618,94
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

“Başarılı bir federasyon başkanımız ve yönetimimiz var”

“Başarılı bir federasyon başkanımız ve yönetimimiz var”
30.10.2015
A+
A-

“Başarılı bir federasyon başkanımız ve yönetimimiz var”

23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Dünya Shotokan Federasyonu tarafından (WSF) Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası, maçlarında yeni tanıdığım Karatede 2 yıldır tatami hakemliği yapan Melek Bektaşoğlu, hoca ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Melek hoca1985 yılında karateye başlamış, 2 yıldır karate hakemliği yaptığını bizlere söylüyor.. Sporcu olmasında emeği olan hocasından bahsederken gözleri doluyor. Hocam Eyüp Olugi’dir. Hocam tüm sporcularına bir baba gibi, bir ağbi gibi yakındı. Karate’yi biz ondan öğrendik. Bir sporcunun ülkesine, milletine faydalı olmasını hocamız her derse girişimizde bizlere söylerdi. İyi bir sporcu ülkesini, bayrağını ve toprağını sevmelidir. Başarı arkasından gelir. Türk Karatesi son dönemlerde ivmesini çok yükseltmiştir. Başarılı bir federasyon başkanımız ve yönetimimiz var. Bizlere her konuda yardımcı oluyorlar.
Hakemlerimizde geçmiş yıllara göre çok başarılı maçlar çıkarıyorlar. Hocam size birkaç sorum olacak?
Tekvando ve Judo gibi branşlardan Karate’nin arasında ne fark var?
Kural olarak farklılıklar var… Mesela tekvando da hep tekme kullanılır, yumruklar az. Koruyucuları daha fazla olduğu için vuruş şiddetleri de daha fazla olur. Ama karatede koruyucu çok fazla yok. Bayanlar için göğüslük, dişlik ve ellik var. İsteyen dizlik de takıyor. Şimdi ayaklık çıktı. Bizde öyle atak yapman gerekiyor ki; sert vurursan ceza alıyorsun, uzak kalırsan puan alamıyorsun. Tekmeyi vuruyorsun, sadece hafif bir temas oluyor. Şu anlama geliyor bu: Pozisyonu yakaladım, istesem daha sert vururdum; ama vurmuyorum. Çok süratli, kuvvetli; ama aynı zamanda kontrollü olmak gerekiyor. -Uzakdoğu sporları kendi içinde bayağı farklılık gösteriyor. Ama dışarıdan bakan bizler için hepsi birbirinin benzeri.
Kadınları spora yönlendirmek için neler yapılabilir?
Bayanlar daha çok kilo sorunu nedeniyle spor yapıyor. Yönlendirme konusunda belediyelerin yönetimlerine çok iş düşüyor. Bayanların yapabileceği sporları onlara sunmaları ve onların istediği koşulları hazırlamaları lazım…
Hedefiniz neler hocam?
Dediğim gibi imkanlar sunulduğu zaman hedef koymak kolay oluyor. Ama imkanlar sunulmayınca kendi imkanlarımız içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben boş durmayı sevmiyorum. Boş durmayı sevmediğim için gençlere, topluma gücümün yettiğince faydalı olmak için bir şeyler yapıyorum. Ben bir şey yaparken en iyisini yapmaya çalışırım.
Hocam son olarak neler söylemek istersiniz?
Spor Meydanı Gazetesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Çünkü Amatör sporlara bu kadar geniş yer vermeniz bizleri çok mutlu ediyor. Tüm spor branşlarına sayfalarınızda yer veriyorsunuz. Özellikle her sayınızda Karate ile ilgili tüm haberleri sizin gazetenizden takip ediyoruz.Karate camiası Spor Meydanı Gazetesini çok sıkı takip ediyor. Tüm çalışanlarınıza bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Gençlere en büyük tavsiyem başarılı olmak için 5-6 yaşında karateye başlayıp disiplinli çalışsınlar.”

Muzaffer Batumlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.