Aslan Güle Oynaya Kazandı
Erzurumspor ligde tutunabilmek için mücadele ediyor. Lige yenilerek merhaba dedi. Galatasaray, Şampiyonluk parolasıyla çıktığı maçta kendi sahasında şok puan kaybı yaşadı.
Erzurumspor kendi seyircisi önünde topa sahip olarak baskılı başladı. Galatasaray maçın başlarında top yapmakta zorlandı. Sonradan oyuna ortak oldu, golü de buldu. Ev sahibi futbolcuları tecrübe konusunda çok eksikti. Galatasaray hızlı toplarla çıkıp iki pasla golü atıp farkı ikiye çıkardı. Erzurumspor‘un gölge ataklarla rakip kalede gol bulması zor. Galatasaray rakibinin pas opsiyonlarını büyük ölçüde kapattı. Futbolcular arasındaki kalite farkı oyunun gidişatını belirledi. Erzurumspor kalecisinin yaptığı hatadan kalesinde üçüncü golü gördü. Takım olarak dağıldılar. İlk yarıda Galatasaray rahat oynayarak 3-0 önde devre arasına girdi.
Galatasaray ikinci devreye korkulu bir rüya görmeyeceğini bilerek başladı. Erzurumspor ise farkı azaltmaya gücü yetmedi. Kadrosu yeterli değil. Maçta taktik – maktik konuşacak bir durum yoktu. Galatasaray skorundan verdiği rahatlıkla ayağında topu tuttu. Victor Osimhen farkı her maç daha belirgin oluyor. 2 gol, 1 asist yaparak yine kalitesini gösterdi.
Erzurumspor defans oyuncuları tehlikeli paslar yapmaya devam ettiler. Galatasaray kısa paslarla rakip ceza sahasında boşluk bulup farkı açmak istedi. Erzurumspor oyun olarak skoru kabul etmiş gibiydi. Okan Hoca iki beki alarak oyuncu değişikliklerini yaptı. Bu arada maçta tempo iyice düştü. Erzurumspor oyununu geliştirmeli; ligde yoksa işleri zor.
Galatasaray zor gibi gözüken deplasmanda 4-0 galip geldi.
Çağdaş Altay kendini geliştirmeyen hakemlerimizden. Futbolu bildiği de şüpheli. Maçı kendi kapasitesinde yönetti; etliye sütlüye karışmadı.
Aklınızı Kargoya Teslim Etmeyin
Kardeşlerim, kalın sağlıcakla.