DOLAR 33,0539
EURO 36,0405
ALTIN 2.614,65
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Halterde uzun kamp dönemi

05.07.2015
A+
A-

 

Türkiye Kadın Halter Milli Takımı, kasım ayında yapılacak Dünya Şampiyonası için hazırlıklarına 7 ay önceden başladı.


Türkiye Halter Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan kamp programı 4 ayrı etaptan oluşuyor. Birinci etap kamp çalışmalarına mayıs ayında başlayan milli sporcular 10 Kasım tarihine kadar hazırlıklarını Ankara’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) sürdürecek.

TOHM’da mayıs ayı sonunda başlayan kamp, güç geliştirme, hazirandaki kamp ise teknik çalışmanın yanı sıra yıldız, genç ve büyüklerde sporcuların uyum sürecini kapsıyor.

Kadın Halter Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, uzun dönem kampların hem sporcuyu, hem de antrenörleri sıkıntıya soktuğuna dikkati çekti.

Ünlü, A Milli Takım’da tecrübeli sporcuların yanı sıra gençler ve yıldızlardan haltercilerin de bulunduğunu, bunların uyum süreçlerini olumlu bir şekilde tamamlamak istediklerini ifade etti.

Kampın her aşamasının yüklemeli geçmeyeceğine dikkati çeken Ünlü, “Kampı erken açtık çünkü takıma yeni monte ettiğimiz sporcuların uyum süreci var. Uzun dönemli kamp yapmak hem sporcuyu, hem de antrenörleri sıkıntıya sokabilir. Önümüzde dünya şampiyonası var. Bu aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın kota müsabakası. Bizim açımızdan önem arz eden bir müsabaka” diye konuştu.

“Güç geliştirme, teknik çalışma, eksiklerin giderilmesi birkaç günde olacak bir şey değil. Bulunduğumuz ortam yani TOHM, tesis, antrenman salonu, konaklama, beslenme ve diğer akvitiveler açısından bakıldığında sıkıcı bir yer değil. Buradaki uzun süreli kamplar hiç kimseyi sıkmayacak. Şimdi birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü etap kamplar olacak.”

Üst düzey sporcular kamptaki çalışmaların dışında

Antrenör Talat Ünlü, milli takıma çağrılan üst düzey sporcular Nurcan Taylan, Sibel Özkan Konak ve Nurdan Karagöz’ün gençlere uygulanan antrenman programlarına katılmadıklarını söyledi.

Bu sporcuların belirli bir düzeyde olduğunu belirten Ünlü, “Bu haltercileri güç, teknik ve buna benzer çalışmalara tabi tutmak, onlara bir şey kazandırmaz. Sporcularımız zaten bunları aşarak buraya geldiler” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.