G-TQCBD7NNX5
DOLAR 34,2309
EURO 37,3228
ALTIN 2.951,18
BIST 8.841,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Acun Ilıcalı’dan Galatasaray’a Sert Açıklamalar

Acun Ilıcalı’dan Galatasaray’a Sert Açıklamalar
08.10.2024
A+
A-

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı’dan Galatasaray Açıklamaları

Acun Ilıcalı, Beyaz TV’de gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe’nin Asbaşkanı, özellikle ezeli rakipleri Galatasaray hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ilıcalı, “Yaşananlarla ilgili somut konuştum. ‘Lisedeki kopya anıma girmeyin, beni karalamayın’ dedim. Şahsi beni karalasan ne olur? Cevap alamadık, devamında da üzülerek söylüyorum ama üç gün geçmeden haklı çıktım. Bir takımın anlamsız avantajlar elde ettiğini söyledim. Daha dün bir takıma 10. dakikada kırmızı kart çıkmadı. Ben zaten bunu anlattım! Dries Mertens’in pozisyonu…” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ilıcalı, hakemlerle ilgili mevcut durumu eleştirdi. “İçeri yerleşmiş hakem, gözlemci var! TFF Başkanı veya MHK Başkanı’nı söylemiyorum. TFF Başkanı, VAR’da hata olduğunda gerekeni yapacağını söyledi. Neler yapacaklarını bekliyoruz,” dedi.

İngiltere MHK Başkanı ile yaptığını belirttiği bir görüşme sırasında, hakemlerin seçim sürecini sorduğunu ifade etti. Cevabın, “Gelen hakeme hangi takımı tuttuğunu, ikameti, ailesinde ve yakınlarda bir takım taraftarı var mı? Bunları soruyoruz ve ona göre maç veriyoruz” olduğunu aktardı. Türkiye’de böyle bir sistemin olmadığını vurguladı.

“Etkilenmeyen hakemler vardır. Bir takım tutan adam, o takım hakkında doğru karar verebilir mi? %100 doğru karar veriyorlarsa, Avrupa maçlarına o zaman yerel hakemleri versinler! Veriyorlar mı?” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Fenerbahçe Asbaşkanı, “3 gün geçmeden haklı çıkıyorum” ifadesini kullanarak şöyle devam etti: “Hakem, gözlemci, VAR’daki hakem… Bilmiyorum kim! Başkan geldiğinde VAR’da hata yapanlarını gördüğünü söyledi. Ben polis değilim, müfettiş değilim! Sebebinden bana ne! Ben somut bir şey ortaya koyuyorum! Adamın yüzüne koydu dirseği kart yok! Burada garip bir şeyler olduğunu söylüyorum ve 3 gün geçmeden haklı çıkıyorum.”

Ilıcalı, hakemlerin yaptıklarıyla ilgili şunları belirtti: “Ya hakemler bizi tahrik ederek TFF’ye saldırmamızı istiyorlar ya da TFF Başkanı’nı sabote ediyorlar! Bir şey yapıyorlar! Biz bu yapıyı vura vura indireceğiz. 17 dakika duran maç, bunun 10 dakikası VAR’dan durmuş. Sen maça 6 dakika uzatma veriyorsun! Bunun adı nedir? Neden Fenerbahçe’ye bu olmuyor? 15 dakika dursun oyun, hakem de 5 dakikada bitirmek istesin!”

Aytaç Kara ile ilgili bir durumu da paylaşarak, “Kasımpaşa maçı ortaya koyabildiğiniz tek maç ve onda da top eline çarpmış! Biz bu maçta haksız puan almadık. Aytaç zaten Fenerbahçeli değil,” ifadesini kullandı.

Icardi’nin durumu hakkında da konuşan Ilıcalı, “VAR müdahale edemiyor çünkü elinde açı yok. VAR’ın müdahale etmesi yanlış. Bu pozisyonun şiddet ile ilgili kimse fikir sahibi olmaz. Penaltı da olabilir,” dedi.

Şampiyon Galatasaray nicki ile toplantıya katılan bir hakemin objektif maç yönetemeyeceğini vurguladı. “Problemin %90’ı hakemlerden kaynaklanıyor. Gerilimin sebebi hakemler,” diye ekledi.

Metin Öztürk hakkında da konuşan Ilıcalı, “Burada Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı hakkında konuşuyor. Midemi bulandırdı. Beni aşağılamaya çalışıyor,” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’dan bir futbolcunun Fenerbahçe Başkanı’na forma giyerek mesaj göndermesinin saygı çerçevesini yıkan bir davranış olduğunu belirtti.

Mourinho hakkında ise “Türkiye’de hakemlerden mutsuz! İnsan cinnet geçirdiği zaman protesto eder ya, laptop koydu o da. Mourinho tadının kaçma nedeni belli ve son derece şaşkın! Neler olduğunu anlamaya çalışıyor,” sözlerine yer verdi.

Son olarak, Medina’nın Fenerbahçe’ye gelmek istediğini, ancak Boca Juniors’ın zor günler geçirdiğini ve bu nedenle Ocak ayında görüşme teklif ettiklerini açıkladı. Galatasaray derbisi hakkında ise “Geçen sene Galatasaray’ın iki maçta kaleyi bulan şutu yoktu. Bu kez de Galatasaray kazandı. Bu maçta hakem hatası olduğunu da söylemedik,” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.