DOLAR 33,6825
EURO 37,1306
ALTIN 2.715,00
BIST 9.821,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 29°C
Açık
İstanbul
29°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 32°C
Sal 31°C

Galatasaray Daha Rahat

Galatasaray Daha Rahat

Galatasaray geçen yıl şampiyonluğunu ilan ettiği statta bu defa Süper Lig 2024-2025 sezonu ikinci maçında 2-1’lik skorla ve galibiyetle dönüyor. Geçen hafta Kasımpaşa’yı evinde mağlup eden Konyaspor Galatasaray’a direnemedi. Geçen haftaya göre Galatasaray daha rahat ve daha kendine güvenir pozisyondaydı. 

Trendyol Süper Lig‘in ikinci haftasında Konyaspor ile Galatasaray, Konya MEDAS stadında karşılaştı.  Geçen sezon şampiyonluğu ilan ettiği stadda 84 gün sonraki maçı Galatasaray 2-1’lik skorla kazandı ve 2’de 2 yaptı. 

Sarı kırmızılıların gollerini 41’de Kerem Aktürkoğlu ve 59’da Barış Alper Yılmaz kaydetti.  

Galatasaray’da, Hatayspor karşılaşmasının son dakikalarında sakatlanan ve yapılan kontrollerinde sağ üst arka adale grubunda 2’nci derece strain (zorlanma ve kanama) tespit edilen Davinson Sanchez, Konyaspor karşısında oynayamadı. Öte yandan Derrick Köhn ise üst solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle Konyaspor maçında forma giyemedi. 

Süper Lig’in ikinci haftasında Tümosan Konyaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup eden Galatasaray‘da Kerem Aktürkoğlu – Mauro Icardi iş birliği galibiyette pay sahibi oldu. 

Dediğim gibi  

Galatasaray geçen haftaki ilk maça göre daha dişli bir rakibe karşı daha iyi bir oyun çıkardı.  

Kendine daha güvenir, daha ayağın sağlam basan bir tavır koydu. 

Kerem Demirbay’ın girişiyle de orta saha hakimiyeti tamamen Galatasaray’a geçti. 

Sara’nın zamana ihtiyacı var. 

Ama 

Sara ısıran bir orta saha değil. O tarafı ya geliştirilmeli ya da partneri o işi yapmalı. 

Jalert sahayı gördü. Zamanla daha iyi olacaktır. 

Duboıs için geçen hafta son maçı demiştim. Şans Köhn son anda hastalanınca bir şans daha buldu. Kötü de oynamadı.  

Ama kabul edelim ki Galatasaray seviyesinde bir oyuncu değil. 

Bundan sonra hedef Young Boys maçı. 

Rakip takımın liginin alt sıralarında olması sizi kandırmasın. 

Şampiyonlar Ligi oynamış bir takım… Avrupa kupalarında hep var. Ciddiye alınmalı. Geçince zaten gruplarda Galatasaray… 

Galatasaray’da bence en büyük sıkıntı transferler. 

Barış Alper Yılmaz gidecek gibi. Yönetim de bunu istiyor. 

Kerem’i de göndermek istiyorlar. 

Bence Şampiyonlar Ligi oynamayı hedefleyen Galatasaray’ın her iki futbolcusuna da ihtiyacı var.  

İkisi de kalmalı. 

Zaha’ya geçen yıl yapılan yüksek maliyetli sözleşme onun transferini engelliyor. 

İngiltere’de kariyerine devam etme kararı alan Fildişi Sahilli futbolcunun Galatasaray‘daki net kazancı ayrılmasının önündeki en büyük engel. Zaha; maaş, bonus ve imaj haklarıyla birlikte sarı-kırmızılılardan yıllık 8.8 milyon euro alıyor. 31 yaşındaki yıldızın aynı net kazancı İngiltere’de elde edebilmesi için kulüplerin oyuncuya vergi dahil yaklaşık 17 milyon Euro (631 milyon TL) ödeme yapması gerekiyor. 

Bu da mümkün değil. 

Zaha‘nın eski kulübü Crystal Palace, oyuncu ile görüşse de bu ücreti vermelerinin mümkün olmadığını iletti. Zaha‘nın menajerinin temas kurduğu bir diğer ekip ise Leicester City. Premier Lig’e yükselen Ada takımı, Fildişi Sahilli isme bu parayı ancak Galatasaray‘ın da devreye girerek ücreti tamamlaması halinde verebileceğini ve transferin böyle gerçekleşebileceğini söyledi. 

Zaha da Ziyevh de Galatasaray’ın elinde patladı. Ziyech eğer Arabistan’a gitmezse onlardan istifade etmenin yollarını bulmalıdır Okan Buruk… 

Konyaspor  Ali Çamdalı ile Lig’de kaldı. Bu yılda iyi bir takım kurmuşlar. Deplasmanda Kasımpaşa gibi bir takımı yendiler. 

Bana göre bu sene düşme korkusu yaşamazlar. Ortalarda yürürler. 

Ama  

Muhteşem Konyaspor seyircisinin her ayağına top geldiğinde  içlerinden kulübe para kazandırarak transfer yapmış Abdülkerim’i ıslıklaması o centilmen seyirciye yakışmadı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.