DOLAR 32,4677
EURO 34,6583
ALTIN 2.394,76
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

“Teknik Direktör”lü Beşiktaş Bambaşka

“Teknik Direktör”lü Beşiktaş Bambaşka

Haftalardır “teknik direktörsüz” yoluna devam eden ve eriyen Beşiktaş, Fransız Valerien İsmael’in göreve başlamasıyla lider Trabzonspor karşısında son derece olumlu bir futbol oynadı. Kaçan penaltıya rağmen Kartal, zorlu deplasmandan tek puan çıkarmayı başardı.

Cem Çetin

Haftalardır yazıyordum Beşiktaş, teknik direktörsüz yoluna devam ediyor ve eriyor diye… En sonunda Beşiktaş yönetimi, takım dibe vurduktan sonra bu gerçeği görüp takımın başına bir teknik direktör getirmeyi akıl etti! Alkış! Kartal’ın yeni patronu Fransız Valerien İsmael, daha ilk maçında takıma dokunuşlarıyla “teknik direktör” unsurunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi… Keşke 5-6 hafta önce gelseydi İsmael

Futbol oynayan Beşiktaş

Zorlu Trabzon deplasmanında bu sezonun en iyi Beşiktaş’ını izledik. 3-4-3 formasyonuyla maça başlayan siyah beyazlıların pozitif görüntü vermelerinin nedeni, disiplinli futbollarıydı. İsmael’in taktik anlayışının bir sonucu olarak rakip sahada sürekli baskı uygulayan Beşiktaşlı futbolcular, lider Trabzonspor’un oyun kurmasına ve topla sürekli oynamasına izin vermediler. Kendi sahasından çıkmakta ve hücum etmekte zorlanan Avcı’nın talebeleri, sahanın merkezini çok iyi kapatan Beşiktaş’ın bu baskısına kendi seyircisi önünde çare üretemedi.

Maçın genelinde Beşiktaş, takım olarak çok iyi mücadele ederken, Vida, Josef, Teixeira ve Ghezzal performanslarıyla ön plana çıkan isimler oldular. Savunmada Vida ilk müdahalelerde çok başarılı olurken, Josef, Teixeira ve Ghezzal üçlüsünün performansı orta sahada Beşiktaş’ın üstünlüğü ele geçirmesini sağladı. Kartal’ın tek sorunu ileri uçta oynayan Batshuayi’nin verimsizliğiydi. Belçikalı santrforun dağınık görüntüsü Beşiktaş’ın gol üretimini olumsuz etkiliyor. En sonunda Batshuayi, attığı penaltıları da kaçırmaya başladı.

 

Neden Kenan?

Maçın 70. dakikasında Batshuayi, kaçırdığı penaltı sonrası Teixeira ile birlikte kenara gelirken bu ikilinin yerlerini Larin ve Kenan aldı. Kırmızı kart gören Larin, sahada sadece 10 dakika kalırken, Kenan ise aldığı sürede hiçbir şey ortaya koyamadı. Kartal’ın Fransız teknik direktörünün Kenan tercihi ilginçti. Acaba İsmael neden Kenan’ı tercih etti? Son 20 dakikalık süre için pek ala N’Koudou ya da Güven daha doğru tercihler olabilirdi. İsmael, oyuncuları tanıdıkça tercih hataları azalacaktır.

Son olarak şampiyonluğa koşan Trabzon’a göz atalım. Bu takım ligde en yakın rakibinin 13 puan önünde ama oynadığı futbolla aradaki puan farkı pek örtüşmüyor. Bu akşamki 90 dakikada Beşiktaş karşısında Trabzonlular çok fazla bocaladılar. Beşiktaş kalecisi Ersin’in hatasından buldukları gol dışında bir de Dorukhan’ın direkten dönen kafası vardı. F.Bahçe maçından sonra Trabzon’un, kendi seyircisi önünde Beşiktaş karşısında da pasif futbolu Avcı’ya güvenenleri endişelendirmeye başlamıştır. Bu ilkel futbolla Trabzon, belki Türkiye’de şampiyon olur ama Avrupa’da hiçbir varlık gösteremez.     

Bitirirken son söz de hakem Zorbay Küçük için… Sezon başından bu yana hakemler, büyük maçlarda Trabzon’a karşı çok hoşgörülüler… Bu gerçeği bir kere daha Beşiktaş maçında da gördük. İlk yarıda Batshuayi’nin ayağına aldığı darbe, pek ala penaltıyla cezalandırılabilirdi ama Küçük oyunu devam ettirmeyi tercih etti. Maç boyunca Küçük, faul ve kart kararlarında Trabzon’a gösterdiği hoşgörüyü Beşiktaş’a göstermedi. 80. dakikada Larin kırmızı kart görürken Yunan Siopsis’in sarı kartla cezalandırılması ne kadar doğruydu? Yunan oyuncu da oyundan atılmalıydı. Ancak Küçük, Larin’i arkasından sarılarak durdurmaya çalışan Siopsis’i atma cesareti gösteremedi…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.