DOLAR 32,3834
EURO 34,7590
ALTIN 2.407,94
BIST 10.114,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Çağla-Pemra Finali Olur mu? 

Çağla-Pemra Finali Olur mu? 

TED Kulübü kortlarında devam eden Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası’nda Türk kadınlar tenisinin en iyi iki ismi, -Pemra Özgen ve Çağla Büyükakçay- emin adımlarla finale ilerliyor.  

Haber/Yorum: Cem Çetin

Toplam 25 bin dolar ödüllü turnuvanın bugün oynanan çeyrek final maçlarında 3 numaralı seri başı Çağla Büyükakçay gelecek vadeden isim olarak ön plana çıkan Zeynep Sönmez’i yenerken, Pemra Özgen ise İtalyan Anna Tutati engelini 2 saatlik mücadele sonunda geçti.

Pemra’nın harika backhandleri

İki Türk raketinden korta ilk çıkan Pemra Özgen oldu. 35 yaşındaki milli raketimiz, 24 yaşındaki İtalyan Anna Turati (WTA:432) ile karşılaştı. Maça çok iyi başlayan Özgen, etkili servisleri ve rakibini çaresiz bırakan backhandleriyle ilk seti 6-2 kazandı. Özgen’in backhandlerinin, Fransız Richard Gasquet’ninki kadar estetik olduğunu söylemeliyim!

İkinci sete iyi başlayan taraf ise İtalyan raket oldu. Her ne kadar Turati, WTA’da 432 sırada gözükse de, kötü bir raket olmadığını ortaya koyduğu mücadeleyle gösterdi. Pemra’nın düşen temposunu ve yaptığı basit hataları iyi değerlendiren Turati bir anda 3-1 öne geçti. 

Pemra’dan üst üste 4 oyun

“İkinci set sanki İtalyan’a gidiyor” denilirken toparlanan Pemra, üst üste 4 oyun alıp set skorunu 5-3 yaptı. Oyunun bu bölümünde Pemra’nın file önüne bıraktığı kısa toplar milli sporcumuza kritik puanlar kazandırırken, seti kazanmayı arzulayan İtalyan’ı da moral açısından çökertti.

Savaşçı kimliğiyle ön plana çıkan İtalyan raket, Pemra’nın vuruşları karşısında demoralize olmasına karşın oyun disiplininden uzaklaşmayarak 5-5’lik eşitliği sağlamasını bildi. Setin son iki oyununda ise 35’lik Pemra, tecrübesini konuşturup kendisinden 11 yaş daha genç olan rakibi seti 7-5, maçı da 2-0 kazanmasını bildi. 

Çağla terlemedi

Pemra Özgen’in maçı devam ederken, 3.kortta Çağla Büyükakçay-Zeynep Sönmez maçı başladı. İki Türk raketinden 19 yaşındaki Sönmez, bir gün önce iyi bir performans ortaya koyup Ayşegül Mert’i 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-1 mağlup etmişti. Sönmez’den beklenti, bir parça Çağla ablasını sıkıştırmaktı.

Ne var ki Sönmez beklentileri karşılayamadı. Maça çok iyi başlayan 3 numaralı seri başı Çağla Büyükakçay, genç rakibini maça ortak etmeyerek, 6-1 ve 6-2’lik setlerle yarı final vizesini çok rahat bir şekilde aldı. Tahmin ediyorum, 19 yaşındaki Sönmez, 32’lik Çağla ablasına karşı oynamanın getirdiği baskıyı kaldıramadı.

Maça iyi bir giriş yapamayan Sönmez, aslında alkışlanacak birkaç önemli vuruş yapsa da, çok fazla basit hatayla, bir türlü oyun temposunu bulamadı. Tecrübeli Çağla ise, genç rakibinin yaşadığı bu olumsuzluğu çok iyi değerlendirip, yarı final vizesini pek terlemeden aldı.

Beklenti Özgen-Büyükakçay finali

Yarın oynanacak yarı final maçlarında Pemra Özgen, Alman Eva Lys ile karşılaşacak.  Çağla Büyükakçay ise 1 numaralı seri başı Hollandalı Indy de Vroome ile kozlarını paylaşacak. Pemra’nın maçı saat 12’de başlayacak; bu maçtan sonra Çağla-De Vroome maçı oynanacak.

Kağıt üzerinde Pemra’nın rakibi zor, Çağla’nın kolay gibi gözüküyor. Pemra’nın 19 yaşındaki Alman rakibi Lys (WTA:437),  İstanbul’daki 3 maçını da set kaybetmeden kazanırken, rakiplerine sadece 12 oyun verdi. Bugün Pemra’nın maçını izlerken, yan kortta Alman’ın da maçı oynanıyordu.

Rumen Ghioroaie engelini 6-3’lük setlerle geçen Lys, 1.65 boyunda minyon bir raket; ancak Ukrayna doğumlu bu minyon raketin hızlı ayakları, kendisine hem etkili savunma yaptırıyor hem de etkili hücum fırsatı sunuyor. Yarınki maçta Lys, gençliğinin dinamizmiyle final vizesini ararken, Pemra da tecrübesiyle Lys engelini geçmeye çalışacak.

Günün ikinci yarı final maçında, sporcumuz Çağla Büyükakçay, turnuvanın 1 numaralı seri  başı Hollandalı Indy de Vroome ile kozlarını paylaşacak. Bugünkü çeyrek final maçında Vroome, tecrübesiz Rus rakibi Julia Avdeeva’yı 6-2’lik setlerle 2-0 yendi. 25 yaşındaki Hollandalı raket, uzun boyu sayesinde etkili servisler atıp, hücum etmeyi seviyor.

Ancak Hollandalı raketin kariyeri, Çağla için bir tehdit oluşturmuyor. Bugüne kadarki en iyi sıralaması 177’lik olan 25 yaşındaki De Vroome’un, Grand Slam turnuva tecrübesi de bulunmuyor. Bu özellikteki bir rakip karşısında Çağla’nın korttan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Bakalım yarın gün sonunda Pemra Özgen-Çağla Büyükakçay finali çıkacak mı? 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.