DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Sergen Hoca’nın İkramı!

Sergen Hoca’nın İkramı!

Süper Lig lideri Beşiktaş kendi sahasında 3-0 öne geçtiği maçta skor avantajını koruyamadı. Sergen Hoca’nın maçın 65. dakikasında yaptığı yanlış oyuncu değişiklikleri Adana Demirspor’u maça ortak etti. Rakip takımın çılgın çocuğu İtalyan Balotelli attığı gollerle maçı çeviren oyuncu oldu.

Cem Çetin

Kağıt üzerinde Beşiktaş maçın açık ara favorisiydi. Ev sahibi; sakat oyuncularına rağmen makul sayılabilecek bir 11 ile maça başlarken, Adana Demirspor’un ilk 11’inde 3 önemli eksik vardı. Deplasman takımının yıldız isimlerinden Belhanda ve Akintola sakatlıkları nedeniyle kadro yer almazken Balotelli de yedekler arasındaydı. Maçın en dikkat çekici yönü, 3-0 öne geçen Beşiktaş’ın, skor üstünlüğünü koruyamamasıydı. Ev sahibi takım adına bir başka olumsuzluk ise 3 gol atmasına karşın hücumda yaşanan sıkıntılardı.

Kanatsız Beşiktaş uçmaz

Bu akşamki 90 dakikada Beşiktaş’ın hücumdaki etkisizliğinin en önemli nedeni, var gibi gözüken kanat oyuncularının kanat oyuncusu gibi oynamamaları! Kanadalı santrfor Larin sol kanatta, Ghezzal sağ kanatta görev yapan isimlerdi. Ancak bu ikili kanat oyuncusu gibi oynamıyorlar. Geçen yıl Sergen Hoca’nın serbest bıraktığı Ghezzal, göstermelik 1-2 pozisyonda kanat oyuncusuymuş gibi davranıp çoğu zaman 8 ya da 10 numara gibi oynuyor.

Gelelim santrfor Larin’e… Geçen yılki görüntüsünün oldukça uzağında olan Larin, belli ki sözleşme kaynaklı sorunun etkisinde. Bu akşamki maçta oynadı mı oynamadı mı belli değildi. İsteksiz ve bitik bir görüntüdeydi geçen yılın golcüsü… Kanadalıyı oyundan çıkarmak için Sergen Hoca tam 65 dakika bekledi. Bu arada Kartal’ın hücum performansını eleştirirken maçı izlememiş biri, 3 gol atan Beşiktaş’ın hücum etkisizliğinden bahsetmemizi yadırgayabilir. Ancak Beşiktaş’ın attığı 3 gol de rakip savunmanın hediyesi denilebilir.

Savunma hataları çok fazla

Kabul edelim ki, Süper Lig’deki Anadolu takımları, 3 büyüklerle karşılaştıklarında oyunu kendi sahasında kabul edip oynamalarına karşın çok ciddi savunma açıkları veriyorlar. Ayrıca top çıkartırken de saç baş yoldurtacak pas hataları yapıp rakip forvetlere gol fırsatları sunuyorlar. Bu tespitler bu akşamki 90 dakika için fazlasıyla geçerliydi. İlk golde Montero rakip ceza sahası içinde o kadar boş kaldı ki inanılır gibi değildi. İkinci golde ise iki rakip oyuncu birbiriyle çarpışınca Josef’in orta sahadan gönderdiği top sallana sallana Adana Demirspor filelerine gitti.

Maçın dönüm noktası Sergen Hoca’nın 65.dakikadaki oyuncu değişiklikleriydi. 3 değişiklik içinde en yanlışı takımı oynatmaya çalışan Pjanic’in yerine Salih’in sahaya sürülmesiydi. İbrenin yavaş yavaş Adana Demirspor lehine dönmeye başladığı zaman diliminde Pjanic gibi ayağında top tutan bir oyuncuyu kenara çekmek ne kadar doğruydu? Pjanic-Salih değişikliğinin yanı sıra Sergen Hoca, Oğuzhan’ın yerine de Atiba’yı sahaya sürdü. Bu değişikliklerle Sergen Hoca “Ben bu skora razıyım” der gibiydi.

Montella’nın doğru hamleleri

Beşiktaş’ın bu değişikliklerine Adana Demirspor önce Balotelli sonra da Gökhan İnler’i sahaya sürerek cevap verdi. Rakip bu tercihleriyle, “Ben bu maça ortak olurum” mesajını yollar gibiydi. Bu arada Adana Demirspor’un ekmeğine yağ süren gelişme, Ghezzal’ın sakatlanıp, yerini Gökhan Töre’ye bırakması oldu. Pjanic ve Ghezzal’sız Beşiktaş’ın Antalya karşısında ne kadar etkisiz kaldığı hafızalardaki tazeliğini korurken benzer tablo Adana Demirspor maçında da yaşandı. Antalya gibi Adana Demirspor da Beşiktaş’ın Kenan’lı, Gökhan Töre’li, Atiba’lı 11’i karşısında 2 gol birden bulup, mucizevi geri dönüşe imzasını attı.

Antalya-Beşiktaş maçının yorumunu bitirirken iki teknik direktörün birbirilerine yaptıkları ikramlara dikkat çekmiştim. Sergen Hoca, bonkörlüğünü devam ettirip, ikramlarına bu akşam da devam edince Beşiktaş çok değerli 2 puan kaybetti. Sergen Hoca’yı eleştirirken Adana Demirspor’un İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella’yı alkışlıyorum. Kısa sürede takımını iyi toparlamış;  skorda 3-0 geriye düşmelerine karşın oyun disiplininden kopmadan oynamaları bir teknik direktör dokunuşudur. Ayrıca Montella’nın, skor 3-1 olduktan sonra oyunun ibresi iyice Adana’ya döndüğü bir zaman diliminde Balotelli’yi sahaya sürmesi çok doğru bir karardı. Montella’nın bu hamlesi, kazandıkları 1 puanın en büyük nedenidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.