DOLAR 33,0533
EURO 36,0370
ALTIN 2.619,84
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Türkiye’nin en hızlı çocuğu aranıyor

06.04.2015
A+
A-

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün insiyatifi ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” yarışması için tüm Türkiye’den ilköğretim çağındaki binlerce çocuk büyük final için yarışacak.

İlköğretim çağındaki çocukların sporla tanışmasını ve ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesini amaçlayan “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” için önceki günPepsiCo Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ve bu proje özelinde  marka elçisi olan Berna Laçin’in katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan PepsiCoTürkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, en büyük hayallerinin bu yarışmalarda yarışan sporcuları bir gün Olimpiyatlarda görebilmek olduğunu söyledi. Ülkemizin atletizm konusunda gelişimine önemli derecede katkı sağlayacak bu organizasyonun bu yıl tüm Türkiye’de gerçekleşeceğini söyleyen Çilingir, küçük yaş kategorisindeki yarışlardan elde edilen bu tip tecrübelerin dünyaca ünlü atletlerin kariyerlerinde de önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Bu dev organizasyon sayesinde yarışmanın tüm aşamalarında 16 bin 741 okuldan 5 milyonun üzerinde öğrenciye erişim sağladıklarını ifade eden Çilingir, çocukların yarışmaya kayıt olabilmeleri için 16 binden fazla okuldaki beden eğitimi öğretmeleri ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydetti.

“Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” yarışması’na destek veren Berna Laçin ise günümüz yaşam şartları nedeniyle sadece çocukların değil, herkesin daha az hareket ettiğini, bu hareketsizlik çemberini kırmanın tek yolunun da sporu günlük yaşamın bir parçası yapmaktan geçtiğini söyleyerek bu projenin bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

“Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” için 04 Mayıs tarihinde Edirne ile başlayacak il finalleri Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Gaziantep, Erzurum ve Kocaeli ile devam edecek. İstanbul özelinde ise tam 39 ilçede bulunan çocuklar büyük finale katılabilmek için ter dökecek. Bu yarışmalarda dereceye girecek çocuklar 11Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek Büyük Türkiye Finali’nde kendi yaş kategorilerinde ‘Türkiye’nin En Hızlısı’ unvanını almak için yarışacaklar.

Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı Finali’nde ilk üçe giren sporculara, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs verilecek. Ayrıca kendi yaş kategorilerinde Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı Finali sonucunda birinci olacak sporcular da İsveç’teki Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nı seyretmeye hak kazanacaklar. Bölge Finalleri ve Türkiye Finali’nde dereceye giren sporculara ise çeşitli hediyeler verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.