DOLAR 33,0909
EURO 36,1008
ALTIN 2.592,08
BIST 11.130,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Sezon Eker-BYK Trofesi ile start aldı

16.03.2015
A+
A-

EKER-BYK trofesi, arkasına aldığı Bursa Yelken Kulübü desteği ve Eker sponsorluğu ile hız kesmeden devam ediyor. 14 Mart Cumartesi günü, Trilye Yat Limanı’ndan verilen start ile üçüncü yılına merhaba diyen trofeye, IRC ve destek sınıflarında 11 tekne ve 100’ün üzerinde yelkenci katıldı. Sezonun ilk yarışı da olan Eker-Byk Trofesi’ni “Eker Yayık Ayran” IRC sınıfında birinci olarak tamamladı.

Eker sponsorluğunda ve Bursa Yelken Kulübü desteğinde hayata geçirilen Eker-BYK trofesi üçüncü yılında… Bursa ve Mudanya’yı yelkende yeni bir destinasyon olarak duyurma hedefi ile hayata geçirilen EKER-BYK Trofesinin I.ayağı olan Bursa Kupası Yelkenli Yat Yarışları, 14 Mart 2014 Cumartesi günü saat 11:50’da Trilye Yat Limanı’ndan start aldı. Trilye – Güzelyalı – Trilye coğrafi rotada başlayan trofenin ilk yarışına 4’ü IRC olmak üzere toplam 11 tekne ve 100’ün üzerinde yelkenci katıldı.

Yarışın başlangıcında rüzgar düşünce, start işlemleri için bir defa yarış tehir edildi. Start hattında rüzgar pupadan geldiği için tüm ekipler balon açarak start aldı. Ortalama rüzgarın 5-6 knot olduğu yarışın başında Güzelyalı şamandırasını dönerken havanın 16-18 knota çıkması ile yarış parkuru bir anda hareketlendi. Ani bastıran rüzgarı iyi değerlendirmek isteyen ekipler kıyasıya bir mücadele içine girdi. Güzelyalı önüne atılan şamandırayı ilk dönen Eker Yayık Ayran teknesini Evolution teknesi izledi. Başa oynayan A35 model teknesiyle Eker Yayık Ayran ve Evolution teknesinin mücadelesi finişe kadar sürdü.

Soğuk ve yağmur nedeni ile zorlu bir mücadeleye sahne olan yarışları, Eker Süt Ürünleri AŞ Genel Müdürü Ahmet Eker tarafından 2009 yılında kurulan ve Eker Gıda çalışanlarının da ekipte yer aldığı, kaptanlığını da yine Ahmet Eker’in yaptığı “Yayık Ayran” takımı birinci olarak tamamladı.

Sezonun ilk yarışı da olan Eker-Byk Trofesi’ni yelkenciler, mangal partisi ve ödül töreni ile sonlandırdı.

“Herkesi 70 millik yarışımıza bekliyoruz”

2-3 Mayıs tarihlerinde, Trilye’den – Bandırma’ya kadar uzanacak 70 millik “Güney Marmara Kupası” için Ahmet Eker, tüm yelken sevdalılarını trofeye çağırdı.

Eker-BYK Trofesi 2015 Yarış Takvimi:

1.Ayak 14 Mart Bursa Kupası

2.Ayak 12 Nisan Trilye Kupası

3.Ayak 2-3 Mayıs Güney Marmara Kupası

4.Ayak 13-14 Haziran Sahil Güvenlik Kmt. Uludağ Kupası

5.Ayak 11 Ekim Mudanya Mütareke Kupası

6.Ayak 7 Kasım Atatürk’ü Anma Kupası

7.Ayak 6 Aralık Gemlik Zeytin Kupası

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.