DOLAR 33,0579
EURO 36,0653
ALTIN 2.619,78
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

İstanbul Tenis Cup Heyecanı Yeniden Başlıyor

02.07.2014
A+
A-

İstanbul Cup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve turnuva direktörü Coşkun Erginer, 13 -20 Temmuz tarihlerinde İstanbul Esenyurt’ta inşa edilen Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek olan  turnuvaya tüm halkımız davetlidir. Sizlerin aracılığı ile bu işi bu noktaya taşıyan Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Şükrü İlker beye çok teşekkür ederim. Türk sporuna kalıcı bir hizmet bıraktı. Bize turnuvayla ilgili kısa bilgiler verdikten sonra bizde kendisine merak ettiğimiz birkaç soruyu sorduk.

İstanbul Cup’ın yedincisi 3 yıl aradan sonra 13-20 Temmuz tarihlerinde “TEB BNP Paribas İstanbul Cup” adıyla düzenlenecek.

İstanbul’da 2005 yılında başlayan ve 2010 yılına kadar her yıl düzenlenen turnuvaya, 2011-2013 yılları arasında TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası nedeniyle ara verildi. Üç yıl aradan sonra Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) sponsorluğunda, Türkiye Tenis Federasyonu’nun katkılarıyla “TEB BNP Paribas İstanbul Cup” ismiyle bu yıl turnuvanın yedincisi Esenyurt’ta inşa edilen Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek.

İstanbul Cup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve turnuva direktörü Coşkun Erginer, yaptığı açıklamada artık bu turnuvayı Koza World of Sports Arena’da yapacağız. Bu arena dünyanın en büyük tenis ve spor akademisi olarak inşa edildi. 63 tane kortumuz var, 28 tanesi kapalı 35 açık kortumuz mevcuttur. Bu inşaatın yapılmasında beşyüze yakın işçi kardeşimiz çalışmışlardır. Bu tesisin maliyeti yaklaşık yetmiş beş milyon dolardır.  Buradaki amaç yeni oyuncuları yetiştirmektir. Arena 8 bin kişiliktir. Bu olimpik bir tesis olup yarın bir gün olimpiyatı inşallah alırsak gururla bir tesis olarak hizmetinize açılmıştır.”

Coşkun Erginer, TEB BNP Paribas İstanbul Cup için şu anda temasta oldukları yıldızlar bulunduğunu, Caroline Wozniacki’nin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Bize turnuvayla ilgili kısa bilgiler verdikten sonra bizde kendisine merak ettiğimiz birkaç soruyu sorduk.,

İstanbul Cup AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve turnuva direktörü Coşkun Erginer,başlıyor anlatmaya

Türkiye’de tenisi sevdirmeye başladığımızı düşünüyorum. Haberlerde, görsel ve yazılı basında daha fazla yer alıyor eskisine nazaran. Bu da bir artı bizim için. İnşallah daha fazla insana ulaşacağız. Görüyoruz ki, artık daha fazla insan tenisçi olabileceğine inanıyor ve artık tenisi bir meslek olarak görüyorlar. Tenis eskisine nazaran daha yaygın ama hala yeterli değil. Bunun için federasyonumuzun da yaptığı çalışmalar var.

Yurt dışında tenis kültürü daha yaygın. Hem aileler hem antrenörler hem de taraftarlar çok daha bilinçli bakıyorlar tenise. Çok büyük bir tenis kültürü var çoğu ülkede. Bizde de bu yavaş yavaş yerleşmeye başlıyor. Zaman gerekiyor bunun için. Bir anda olacak bir şey değil.

Tenis neden hala ve hala zengin / varlıklı sporu olarak algılanıyor? Sizce bu algıda kırılmalar başladı mı?
Bana göre bu algı kırılmaya başladı. Tenisin bu imajını kırmak çok zor olabilir. Eskiden kortlar bu kadar yaygın değildi, şimdi her sitede, her sosyal tesiste var. Eskiden tenis kulüpleri vardı ve üye olmak zorundaydın. Raket bulamazdın. Kulübe giriş aidatı ödemek durumunda kalırdın. Hatta tenis kıyafeti diye beyaz bir giysi vardı, şimdi insanlar eşofmanlarını giyip, belli bir renk tercihi olmadan tenis oynayabiliyor, hatta büyük marketlerde tenis raketleri satılıyor. Bu algının giderek daha da kırılacağına inanıyorum dedi.

Çocuklarını tenise yöneltmek isteyen ailelere neler önerebilirsiniz?

Çocuklarını tenise başlatmak isteyen ailelerin akıllıca bir karar vermiş olacaklarına inanıyorum. Çocukların çok azı profesyonelce oynayabilir tenisi ancak olaya sadece böyle bakmamak gerek. Tenisin hem yurtdışında üniversite bursu kazandırmak hem de sosyal ortamlarda çok farklı kapılar açabilme konusunda hayatlarına çok şey katabileceğine inanıyorum.

Son olarak söylemek istediğiniz nelerdir?

Genel olarak toparlarsam, 13 -20 Temmuz tarihlerinde İstanbul Esenyurt’ta inşa edilen Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek olan  turnuvaya tüm halkımız davetlidir. Sizlerin aracılığı ile bu işi bu noktaya taşıyan Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Şükrü İlker beye çok teşekkür ederim. Türk sporuna kalıcı bir hizmet bıraktı. Tabi bu inşaatın yapımında bizlerin hep yanında olan Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na ve ekibine  şükranlarımızı sunarız.

Ayrıca mimarlarımıza, işçilerimize bizlere destek olan herkese teşekkür ederim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.