DOLAR 33,0908
EURO 36,0930
ALTIN 2.595,24
BIST 11.114,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Akdeniz’den 2020’ye

18.07.2013
A+
A-

Sevgili Spor Meydanı Okuyucuları, Öncelikle hepinizin Ramazan-ı Şeriflerinizi tebrik eder. Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Değerli okuyucularım, geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Mersin’ de yapılan Akdeniz Oyunları’ nı başarılı bir şekilde tamamladık. Türkiye  elde ettiği madalyalarla Klasmanda, İtalya’ dan sonra ikinci olma başarısını gösterdi. İlk defa altın madalya aldığımız branşlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Özellikle de tarihimizde ilk defa Bisiklet Federasyonumuzun aldığı madalyanın da ayrı bir öneminin olduğunun altını çizmek isterim.

Değerli sporseverler. Güreş, her zaman olduğu gibi madalya sıralamasında ilk sıradaydı. Bu madalyalar Güreş Federasyonumuzun üzerine düşen görevi yaptığının ispatıdır. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Ancak, bu başarının arkasında kalmamak gerekir diye düşünüyorum. Güreş her zaman Türk sporunun olmazsa olmazıdır.

Akdeniz Oyunları iyi bir şekilde organize edilmeye çalışıldı. Daha iyisi olamazmıydı?. Tabi ki olabilirdi. Bu tür organizasyonların bir ekip çalışması olduğu hepimiz tarafından bilinmekte. Ülkemizde düzenlenen organizasyonların her seferinde daha iyi ve daya iyi yapılabilmesi için, Beyin gücü yüksek, tecrübeli ve gerekli bilgi birikime sahip Yöneticilere, İdarecilere, Teknik ekiplere ve uzmanlara ihtiyacı olduğu da aşikar . Ülkemizde yukarıda saydığım özelliklerde Spor Adamı ve Spor Yöneticisi anlamında büyük eksikliğimizin olduğuna inanıyorum. Şenes ERZİK (UEFA Asbaşkanı ve FİFA İcra Komitesi Üyesi) , Uğur ERDENER (Okçuluk Federasyonu Başkanı,TUMOK üyesi ve IOC (Uluslar Arası Olimpiyat Komitesi üyesi)) aklıma gelen önemli isimler. 2020 Olimpiyatlarına hazırlıkların yapıldığı ve şansımızın çok yüksek olduğu, adaylığımız kazanıldığın da ve sonrasında bu sayıların artması için çalışmalıyız. İnşallah bu kanaatlerime ve düşüncelerime ilgi alaka gösterenler çıkar diye umuyorum.

Ülkemizdeki spor gündemimizin yoğun olduğu bir dönemde Doping belası yine gündemdeki yerini aldı. Federasyonların tümüyle gözden geçirilmesi gerekli, kimsenin Ülkemizi, Türk Milletini hak etmediği bir cezalandırmayla başarı grafiğimizi yerle yeksan etmemeli, Dünya Spor Kamuoyunun güvenini sarsmamalıdır. 07 Eylül 2013 tarihinde nihai kararların alınacağı 2020 Olimpiyat Adaylığımızın sıkıntılı bir süreç geçirmemesi için bu önlemler oldukça gereklidir.

Değerli sporseverler geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız  Recep Tayyip ERDOĞAN’ nın da büyük ilgisine, sevgisine ve takdirine mazhar olan, Ülkemizin ve Dünyanın en özel sporcusu Ankara ZİÇEV Spor Kulübü ve Milli Sporcusu Down Sendromlu Yüzücü Caner EKİN Boğazı bir kez daha  yüzerek geçmesine şahit olduk. Caner Kardeşimizin bu başarılara ulaşmasın da başta Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığı olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik eder. Caner Kardeşimin başarılardan başarıya koşmasını Allah (c.c) den niyaz ederim.

Unutmayalım ki, Hiçbir Başarı ENGEL tanımaz.

NOT:   RESİM ALTI….

Sayın Başbakanımız  Recep Tayyip ERDOĞAN’ nın da büyük ilgisine, sevgisine ve takdirine mazhar olan, Ülkemizin ve Dünyanın en özel sporcusu Ankara ZİÇEV Spor Kulübü ve Milli Sporcusu Down Sendromlu Yüzücü Caner EKİN Boğazı bir kez daha  yüzerek geçmesine şahit olduk.

Yazar: Serhat Karadağ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.