DOLAR 33,0964
EURO 36,1180
ALTIN 2.624,21
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Şampiyonlar şehitlerine ağladı  

Şampiyonlar şehitlerine ağladı   
10.07.2017
A+
A-

 

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda duygusal anlar yaşandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu, 15 Temmuz hain kalkışmasının unutulmaması ve bu  tarihin öneminin anlaşılması için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Federasyon, 2017 yılı faaliyet programı içinde yer alan Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nı ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne adadı ve önemli şampiyonanın başına bu ismi getirdi. 72 ilden 2400 sporcunun katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası için bir de açılış seramonisi düzenlendi. Seramonide duygusal anlar yaşandı.
Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs ile birlikte gümüş madalyanın sahibi olan Hatice Kübra İlgün, şehit aileleriyle bir araya geldi. Şampiyon sporcular şehit ailelerine birer plaket verirken, şehit aileleri de, evlatlarının bu vatan için şehit düştüğünü belirterek, şampiyonada yarışan sporculara başarılar diledi. Bu esnada bazı sporcuların duygulanıp ağladıkları görüldü.
Seremoni törenine,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu,Türkiye  Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Antalya Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Mustafa Sabri AK, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, 15 Temmuz Şehidimiz Antalyalı Muhammed Oğuz Kılınç’ın ailesi, 15 Temmuz Şehidimiz Antalyalı Yasin Naci Ağaroğlu’nun ailesi ile 15 Temmuz Kahramanı Metin Doğan ve diğer protokol davetlileri katıldı.
ŞAHİN: “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Türkiye Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin, 15 Temmuz şehitleriyle birlikte şampiyona düzenlediklerini belirterek, “Şampiyonanın amacı 15 Temmuzun bir hafta öncesi şehitlerimiz ve gazilerimizi unutmamak için düzenlenmiştir” dedi.

Başkan Şahin, “En büyük fedakarlığı yapmış insanlar aziz şehitlerimizin aileleriyle bir şampiyona yapıyoruz. Onları anmak için bir arada bulunuyoruz. Şampiyonanın amacı 15 Temmuzun bir hafta öncesi şehitlerimiz ve gazilerimizi unutmamak için düzenlenmiştir. Ülkeler geçmişlerini unuttukları zaman geleceklerini düşünemezler. Her şampiyonaya giderken onları yad edeceğiz. 600 yıldır bu vatanda şehit olanları anarak gidiyoruz. Bu zaten olması gerekendir. Yanımızda olan şehit yakınlarımıza teşekkür ediyoruz. O gün hain darbe kalkışması olsaydı ülkemiz kaos içinde olacaktı. O gün şehit olanlar yüreğimizde olacaklar” dedi.

Vali Münir Karaloğlu, konuşmasında gençliğin önemine değindi. Karaloğlu, “Gençliği iyi yetiştirmeliyiz. Onları ruhen ve bedenen kötü alışkanlardan uzak tutmalıyız. Gençliği milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirebilirsek, ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği o kadar garanti altında demektir” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise, şampiyonanın sorunsuz geçmesini ve burada inşallah dünya şampiyonlarımız gibi şampiyonlarımız çıkar ifadelerini kullandı.
TATAR: “O MADALYAYI ALIRKEN İSTİKLAL MARŞINI OKUTMAK ONUR VERİCİ”
Kore’de şampiyonluğa ulaştığını ifade eden Dünya Tekvando Şampiyonu Nur Tatar, “Kore’de dünya şampiyonluğuna ulaştım ama burada başka duygular içerisindeyim. Şehit yakınlarının yanında ne diyeceğimiz bilemiyorum. O madalyayı alırken İstiklal Marşı’nı okutmak onur verici. Ben onlar gibi şehit olamadım ama canımı dişime takıp şampiyon oldum. Burada şehit aileleriyle olmak gerçekten onur verici. Vatan ve millet için her daim savaşacağız. Hem vatanın hem sizlerin yanında olacağız. Her zaman vatanımız için savaşacağım” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.