DOLAR 34,2398
EURO 37,6309
ALTIN 2.920,13
BIST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Başkan Kocatepe Basın Mensupları İle iftarda buluştu

Başkan Kocatepe Basın Mensupları İle iftarda buluştu
14.06.2017
A+
A-

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber: Hayati Akbaş

Artvin Belediyesi Sosyal Tesisleri Artvin Sofrasında gerçekleşen iftar programına Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Başkan Yardımcıları Erkan Yazan, Aydemir Akköy, Zafer İnce, Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Alkan, Artvin Faal Gazeteciler Derneği Başkanı İsmet Başar, Artvin Belediyesi Özel Kalem ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Erşan Kaya, ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.
İftar saatinden önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kocatepe, gazetecilerle sohbet etti. Ardından ezan sesiyle birlikte iftarlarını açtılar. Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ülkemizin çok hassas günlerden geçtiği bu günlerde basın mensuplarıyla birlikte şehrin güzelliklerini ve aynı sofrayı paylaşmanın bu şehrin hizmetkârı Belediye Başkanı olarak kendisini mutlu ettiğini belirterek davete katılan herkese teşekkür etti.
Kocatepe; “Ramazan ayı Artvin’e hamdolsun bereketiyle güzellikleriyle geldi. Artvin’imize 3 yıldır gece gündüz demeden hizmet üretmeye çalışıyoruz. Sizleri iftar softasında çok fazla yormadan bu hizmetlerimizin bir kısmını paylaşmak isterim. Geçtiğimiz aylarda şehir merkezimize yeni giriş yolu projemize başladık ve birkaç gün önce asfaltını da dökerek hizmete açmaya hazır hale getiriyoruz. Bildiğiniz üzere Artvin’e İnönü caddesinden giriş çıkış sağlanıyordu. Allah nasip etti zor olan bir işe girişerek %60’ın üzerinde eğimi olan kayma riski olan bir yoldan belediyemizin arkasından Cumhuriyet caddesinden Artvin ‘e giriş yapalım dedik İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de bugün itibariyle yol olarak bitirmiş durumdayız”
‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’
Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yeni şehir giriş yolunun yapılmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın en büyük desteği olduğu hatırlatarak yolun ismine de ‘Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ verdiklerini söyledi.
Kocatepe; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildiğimiz günden bugüne kadar Belediyemizin bütçesinin birkaç katı destek oldu. Araç, gereç, teknik, üst yapı gibi birçok konuda maddi manevi destek oldu ve olmaya da devam ediyor. Buyüzden yeni giriş yolumuza Dr. Kadir Topbaş Bulvarı olarak tüm Belediye Meclis üyelerimizin oy birliğiyle bu caddenin ismini buraya verdik” dedi.
Yolun Maliyeti 7 Milyon TL
Dr. Kadir Topbaş Bulvarı’ın 7 milyon TL ‘ye mal olduğunu ve Artvin Belediyesi bütçesinin 3’de 1’e denk geldiğini belirten Başkan Kocatepe, yol hakkında teknik bilgiler verdi. Kocatepe;” Yeni giriş yolumuz AVM’den Belediyemizin arkasında ki Atapark’a uzanan çapraz bir yol. Proje uzunluğu 350 metre. Toprakarme sistem olarak yapılan bu yolda 2 bin m2 beton plakalar kullanıldı. 50 bin m3stabilize taş dolgu yapıldı. 2 bin m3 taş duvar yapıldı. 500 m3 perde beton yapıldı. 6500 metre 5 cm kalınlığında çelik şerit uygulaması yapıldı. Ortalama 8 metre genişliğinde 15 cm yüksekliğinde sıcak asfalt yapıldı. 250 metre açık su kanalı, 150 adet duvar aydınlatma led sistemi, 10 adet aydınlatma direği ve maliyeti 7 Milyon tl ve bunu İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yaptık. Yürüyüş yolu ve korkulukları da tamamladıktan sonra Kafkasör Festivalimizin kortej yürüyüşünü bu yoldan yapacağız” dedi.
Hasan Ekinci Caddesi
Haziran ayı meclis gündeminde meclis üyelerinin oy birliğiyle Yeni Mahalle 19 Mayıs Caddesi olarak geçen Hastahene virajı ile Şelale düğün salonu arasında ki bölgeye Artvin’e önemli hizmetleri olan 1993 – 1996 yılları arasında Orman Bakanı olarak görev yapan hemşehrimiz Hasan Ekinci’nin isminin verildiği söyleyen Başkan Kocatepe, “sayın bakanımızın bu şehre hizmeti var onun isminin de memleketinde yaşatılmasını istiyoruz. Başka önemli simalarında isimlerini yollar açıldıkça yeni yerler yapıldıkça isimlerini vermeyi düşünüyoruz” dedi.
Artvin’imiz her geçen gün özlediğimiz hayalini kurduğumuz butik bir turizm kenti olma yolunda devam ettiğini de dile getiren Başkan Kocatepe, ‘yüz akıyla 3 yıl’ hizmet sunumunu anlattı.
Kafkasör programı belli oldu
Artvin Belediyesinin kültürel faaliyetler kapsamında bu yıl 37’ncisini düzenleyeceği Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivali 29 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Başkan Kocatepe, “ Kafkasör’ü bir marka haline getirdik bu yılda onun üzerine koyarak devam ediyoruz.
29 Haziran Perşembe günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde tanıtım stantları, fotoğraf sergisi ve saat 19.30’da Öztürk Serengil Sahmesi Tiyatro Topluluğumuzun Artvin yöresine ait kendi yazdıkları ‘Livanelim’ tiyatro gösterisi var.
30 Haziran Cuma günü saat 16.00’da çelenk sunumu var. 17.00’da aşıklar şöleni ve yine saat 18.00 gibi Dr. Kadir Topbaş Bulvarından başlamak üzere 8 adet boğamızla Halitpaşa kavşağına kadar kortej yürüyüşü ve boğaları dağa uğurluyoruz. Boğaları dağa uğurladıktan sonra Halitpaşa meydanından dönüp İnönü Caddesi boyunca yürüyerek Milli İrade Meydanında Kafkasör Festivalimizin açılışı halk oyunları, konser ve gecenin sonunda da havai fişek gösterisi.
Hakan Peker sahne alacak
Artvin Belediyesi son 3 yıldır Kafkasör Festivali kapsamında düzenlediği konserlerle birbirinden ünlü sanatçıları Artvinli sevenleriyle buluşturdu. 37’nci Kafkasör Kültür Sanat ve Turizm Festivalinde 30 Haziran Cuma akşamı saat 19.30 konser verecek ismi açıklayan Başkan Kocatepe, Hakan Peker’in sahne alacağını söyledi. “ Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar bir çok sanatçıyı Artvinli sevenleriyle buluşturduk. Bu yılda Hakan Peker’i getirelim dedik. Hakan Peker öncesinde Mavi Düşlerin Şairi Şiir yorumcusu Artvinli hemşehirimiz Barbaros Çelikoğlu sahne alacak.
1 Temmuz Cumartesi akşamı Kafkasör konser alanında da Artvinli yerel sanatçılarımızın haricinde geçtiğimiz yıllarda yine festivalimizde sahne alan ve dinleyici kitlesi oldukça fazla olan Karadeniz şarkılarının güçlü yorumcusu hemşerimiz Cemal Çayırcıyla eğlencemiz zirveye çıkacak. Cumartesi ve Pazar günü boğa güreşleriyle festivalimiz sona erecek ” dedi.
Boğa güreşlerinde toplam 63 Bin TL para ödülü dağıtılacak
Artvin’in tanıtımına önemli katkı sağlayan Kafkasör Festivalinde Boğa güreşleri oldukça büyük yere sahip. Boğa sahipleri tarafından Şampiyonlar ligi olarak da tanımlanan Kafkasör Festivalinde ödüllerde şanına yakışı şekilde. Başkan Kocatepe, Kategorilerinden dereceye giren boğaların ödüllerini açıklayarak şunları söyledi. Kocatepe; “Bu yıl baş 15 bin TL, baş altı 13 Bin Tl, büyük orta 11 Bin TL, küçük orta 9 bin TL, ayak 6 bin TL, deste 4 bin TL, süper baş 5 bin TL, olmak üzerek toplam 63 bin TL para ödülü veriyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.