DOLAR 33,0924
EURO 36,2470
ALTIN 2.632,58
BIST 11.074,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Badminton’a yabancı antrenör geliyor

Badminton’a yabancı antrenör geliyor
09.06.2017
A+
A-

 

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Dünya Badminton Federasyonu Olimpiyat Hazırlık Merkezleri Eski Sorumlusu ve Antrenör Eğitmeni Alman Antrenör Gunther Huber’le Çift Bayanlarımızı 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlamak için anlaştıklarını açıkladı.

Badminton sporunun önemli isimlerinden biri olan Gunther Huber, 2020 Tokyo Olimpiyatları Hazırlık sürecinde Çift Bayanlara destek verecek. Badminton Çift ve Tek Bayanlar 2020 Olimpiyat Hazırlık Milli Takım Kampı ile 10 – 23 Haziran tarihleri arasında Ankara / Sincan İlçe Spor Salonunda kamp yapılacaktır.

Badminton Milli Takım Kampına, Gunther Huber’in yanı sıra diğer Milli takım Antrenörlerimiz Çağatay Taşdemir, Şule Özmekik, Uğur Erçetin, Hakan Avcı, Semih Çakmakçı ve Üstün Köksal katılacaktır. Bayan Milli Takım Sporcularımız ise 2016 Rio Olimpiyat Sporcusu Özge Bayrak, 2012 Londra Olimpiyat Sporcusu Neslihan Yiğit başta olmak üzere; Buse Alsoy, Arzu Delibalta, Emine Demirtaş, Buse Ceylan, Zehra Erdem, İlayda Özelgül, Nazlıcan İnci, Bengisu Erçetin, Büşra Yalçınkaya, Kader İnal, Aliye Demirbağ, Ebru Yazgan, Büşra Ünlü, Merve Demir ve Başak Kılıç katılacaktır.

Huber, 6 yıl boyunca Olimpiyatlara katılamayan ülkelere önderlik yapmış ve yetiştirdiği 20 sporcu, 6 yıl sonra Olimpiyata katılmışlardır. Önemli başarılara imza atan Gunther Huber’i Badminton Bayan Milli Takım Sporcuları büyük bir heyecan ile bekliyor.

Federasyon Başkanı Murat Özmekik,‘Badmintonda kota sistemi, Dünya sıralamasına puan veren müsabakalarda puan toplamak üzere dayalıdır. 2016 Rio Olimpiyatlarından sonra ara vermeksizin bu müsabakalara sporcu göndermeye devam ediyoruz. Bu nedenle bir sporcunun asgari olarak yılda 20 müsabakaya gitmesi gerekiyor. Bizlere kaynakları seferber eden başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, daha fazla başarı ve ülkemizin güzel insanlarına daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum.’ dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.