DOLAR 33,0052
EURO 35,9535
ALTIN 2.572,40
BIST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Az Bulutlu
İstanbul
33°C
Az Bulutlu
Sal 34°C
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C

Daçka’nın hayatta kalma maçı

Daçka’nın hayatta kalma maçı
27.04.2017
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş, yarın akşam Euroleagueplayoff’unda hayatta kalma maçına çıkıyor. Dün sahasında Real Madrid’e 81-88 yenilerek seride 1-2 geriye düşen Daçka bu kez kazanarak Final Four umudunu Madrid’deki son maça taşımak istiyor.

Dün akşam Real Madrid karşısında ilk yarıyı 12 sayı geride kapatan, ikinci yarıda bir ara 19 sayı yenik duruma düşen Daçka son periyotta farkı üç sayıya indirmesine karşın yenilmekten kurtulamamıştı. Yarınki maça daha iyi başlamayı amaçlayan Daçka, rakibini daha iyi savunarak galibiyete ulaşmak istiyor.

Bugünkü taktik ağırlıklı antrenmanda koç Blattdaha agresif bir savunma üzerinde durdu. Galibiyetin anahtarının savunmadan geçtiğini bilen Blatt ve öğrencileri agresif savunmayla maça girmek istiyor.

Euroleague normal sezon lideri Real Madrid karşısında başa baş oynayan hatta rakibini sezon ortalamasının altında tutmayı başaran Daçka’da dördüncü maç öncesi kadroda eksik oyuncu yok. Real Madrid’de ise üçüncü maçta oynamayan Thompkins’in durumu yine şüpheli.

OYUNCU VE KOÇ GÖRÜŞLERİ

DAVID BLATT: DAHA YÜKSEK MOTİVASYONLA SAHADA OLACAĞIZ

Daçka’nın baş antrenörü David Blatt, mutlaka kazanmaları gereken dördüncü maça dair şu açıklamayı yaptı: “Playoff serilerinde tıpkı normal sezondaki gibi inişler ve çıkışlar yaşayabilirsiniz. Burada önemli olan, bir sonraki maça zihin açıklığı ve daha yüksek bir motivasyonla çıkabilmektir. Biz de aradaki bir günlük sürede bunu yapacağız. Bütün Euroleague sezonunda ne kadar dirençli bir takım olduğumuzu, hiçbir maçı bırakmadığımızı defalarca kanıtladık. Şimdi bunu bir kez daha yapma zamanı. Yarınki maça çıkacağız ve çok güçlü Real Madrid takımına karşı mücadele ederek kazanmak için oynayacağız.”

ADRIEN MOERMAN: MAÇA İYİ BAŞLAMALIYIZ

Real Madrid karşısında üçüncü maçta 11 sayı ve 4 ribauntla oynayanDarüşşafaka Doğuş’unforveti Moerman daiyi savunmanın olmazsa olmaz olduğunu söyledi:“Bu playoff serisine devam edebilmemiz için yarın kesinlikle kazanmamız lazım. Bunun için maça daha iyi başlamamız şart. Örneğin Kızılyıldız maçındaki gibi maça girebilmeliyiz. Real’e maçın başından itibaren kazanmak için sahaya çıktığımızı göstermeliyiz. Maçta da öncelikle iyi savunma… Üçüncü maçın ilk yarısında 46 sayı yedik ki bu çok yüksek bir rakamdı. 40 dakika sıkı savunma yapmak için hazır olacağız. Savunmada agresif olmazsak hücumda da etkili olamayız. Ayrıca bu maça fiziksel ve zihinsel olarak hazırız. Ne istediğimizi çok iyi biliyoruz. Madrid’deki beşinci maçı oynamak istiyoruz. Son maçta onların üzerindeki baskı daha fazla olabilir.”

 

Darüşşafaka Doğuş(1) – Real Madrid (2)

TurkishAirlinesEuroleaguePlayoff 4. maçı

28 Nisan 2017 Cuma / 19:30 / Volkswagen Arena

Yayıncı: beinSports 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.