DOLAR 33,0892
EURO 36,1155
ALTIN 2.624,18
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Yıldızlar Karate şampiyonası sona erdi

Yıldızlar Karate şampiyonası sona erdi
15.04.2017
A+
A-

 

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Minik – Yıldız Türkiye Şampiyonası yapılan müsabakalarla sona erdi. 2007 doğumluların tatamiye indiği son günde 12 dalda madalya sahiplerine kavuştu.

Kemer’de bulunan Daima Otel’de düzenlenen Minik – Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası tamamlandı. Organizasyonun son gün müsabakalarında tatamiye inen 2007 doğumlu sporcuların mücadeleleri kıyasıya rekabete sahne oldu. 

Bu yaş kategorisinde ilk kez müsabakaların yapıldığı son günde kızlar katada Armina Erkan, erkeklerde Onur Savrum ilk madalyalarını kazandı.

Kızlar kumite 30 kiloda Nisanur Ayvacık, 34 kiloda Berfin Gürsu, 37 kiloda Armina Erkan, 40 kiloda Edanur Çetin, +40 kiloda Meryem Tatlıoğlu; erkeklerde ise 30 kiloda Mustafa İslamoğlu, 35 kiloda İbrahim Hilmi Uncuoğlu, 40 kiloda Mehmet Kayacık, 45 kiloda Emincan İstanbullu ve +45 kiloda Muhammet Emin Mengütay mutlu sona ulaşan isimler oldu.

Şampiyonada İstanbul hakimiyeti

11-15 Nisan tarihleri arasında Daima Otel’in ev sahipliğinde düzenlenen Minik- Yıldız Türkiye Karate Şampiyonası’nda 60 ilden 2257 sporcu madalya için tatamiye indi. Organizasyon boyunca katada 14 ferdi, 6 takım; kumitede ise 49 ferdi dalda madalya sahiplerini buldu.

Şampiyonaya 463 sporcu ile katılan İstanbul kulüpleri, topladığı 24 altın, 25 gümüş, 35 bronz madalya ile illerini sıralamada birinciliğe taşırken 259 sporcu ile 10 altın, 12 gümüş, 18 madalya toplayan Ankara ikinci sıraya yerleşti. Organizasyonda 86 sporcu ile yer alan Kocaeli ise kazandığı yedi altın, dört gümüş, altı bronz madalya ile üçüncü sıraya yerleşti. Organizasyonda dokuz il de en az birer kez kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Esat Delihasan: “Geleceğin yıldızları yetişiyor”

Şampiyonaya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yapılan müsabakalardan çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi: “Yapılan performanslar bizi çok memnun etti. Buralarda yarışan çocuklarımız ileride ülkemizi uluslararası arenada temsil edecekler. Her bir sporcumuz geleceğin yıldızı olabilecek durumda.”

Şampiyonanın minikler için güzel bir tecrübe olduğunun altını çizen Başkan Esat Delihasan, “Sporcularımızın burada gösterdikleri performans, geleceği planlamamız açısından bize ışık tutuyor. Çocuklarımızı önemsiyoruz çünkü onlar Türk sporunun ve karatesinin geleceğidir” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.