DOLAR 33,0723
EURO 36,0265
ALTIN 2.616,55
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Daçka gerilim seviyor

Daçka gerilim seviyor
15.04.2017
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş, rahat maçları sevmediğini bir kez daha kanıtladı. Daçka son haftalarda birçok kez yaptığı gibi bu kez de BSL’nin 26. hafta maçında Pınar Karşıyaka karşısında 19 sayı farktan geri gelerek sahadan 95-90 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka maça Green, Erdi, Muhammet, Summers ve Owens 5’iyle çıktı. Konuk Darüşşafaka Doğuş’un ilk 5’i ise Wilbekin, Wanamaker, Clyburn, Harangody ve ve Zizic’ten oluştu. İki takım da maça hücumda tempolu başladı. Üçlük çizgisinin gerisinden 3/3’le maça giren Daçka 7’nci dakika dolarken gelen TV molasına 15-18 önde girdi. Mola dönüşü hücumda yakaladığı 10-0’lık seriyle ilk çeyreği 25-18 üstün kapadı. Ev sahibi, ikinci çeyreğe de kaldığı yerden başladı:  4.5 dakika boyunca Daçka’ya sayı şansı tanımayan Karşıyaka Green’in liderliğinde 10-0’lık bir seri daha yakalayıp farkı 17 sayıya kadar çıkardı: 35-18. Daçka karşılıklı molalardan sonra biraz toparlandı ve devre sonunda Harangody’nin üçlüğüyle aradaki farkı 13 sayıya indirdi: 42-29.

DAÇKA SON ÇEYREKTE 38 SAYIYLA GERİ DÖNDÜ

İkinci yarının başında Karşıyaka’da devreye bu kez Summers girdi ve 3/3 üçlükle 34. dakikada farkı 19 sayıya kadar taşıdı: 53-34. Karşıyaka’nın yorulmasından dolayı Daçka çembere daha kolay gitti ve Wanamaker ile Wilbekin’in sayılarıyla çeyrek sonunda farkı 11’e kadar indirmeyi başardı: 68-57.

Son çeyrekte Karşıyaka, Green’in bire bir üzerinden bulduğu sayılarla üstünlüğünü sürdürmeye çalıştı. Ama Daçka ise hem penetrelerle hem de üçlüklerle farkı eritmeye başladı. Wanamaker’ın basket faulüyle 34. dakikada fark uzun bir aradan sonra ilk kez 10 sayının altına indi (80-71). 4.5 dakika kala 88-80 geride olan Daçka moladan sonra çok iyi döndü ve Birkan’ın köşeden attığı üçlükle 2.54 kala farkı 2 sayıya indirdi: 89-87. Daçka maçın bitimine 1’25” kala Wilbekin’in turnikesiyle ilk çeyrekten beri ilk kez öne geçti: 90-92. Son dakikada Green hücumları değerlendiremeyince Daçka son topu Anderson’la iyi kullandı ve onun smacıyla maçtan 90-95 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Darüşşafaka Doğuş bu sonuçla BSL’deki son altı maçını kazandı ve ilk dört sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Daçka 13 Mart’tan bu yana Euroleague’de ve BSL’de yaptığı 11 maçın 10’unu kazanmayı başardı. Bu süreçte Daçka sadece CSKA Moskova’ya yenildi.

Bununla beraber Daçka bu süreçte birçok maçta farklı geriye düşüp geriye gelmeyi de bildi: Daçka Muratbey Uşak ve Brose maçlarında 17’şer sayı, İstanbul BBSK karşısında 21 sayıdan geri dönmüştü. Karşıyaka maçında da 53-34’ten maçı çevirmeyi başardılar.

Daçka’da Bertans ve Moerman  ve Anderson koç Blatt’in tercihiyle kadroda yer almadı.Daçka, Ender’insakatlığı sebebiyle sahaya 11 kişilik bir kadroyla çıktı.Oğuzda yedekler arasında oturdu ama hafif sakatlığı sebebiyle süre alamadı.

Pınar Karşıyaka eksikler sebebiyle 10 kişilik bir kadroyla çıktı. Bu 10 oyuncudan Soner ve Ponitka da sakatlıkları nedeniyle süre alamadı. Koç Markovic, genç oyuncu Erdi Gülaslan maça ilk 5’te başlatmak oynatmak zorunda kaldı.

Daçka ilk yarıda toplam 29 sayı atarken son çeyrekte 39 sayı attı.

Maçta Daçka hücum ribauntlarıyla ayakta kaldı. 13 hücum ribaundu alan Daçka bu sayede bulduğu ikinci şanslarla farkı kapamayı başardı.

Amerikalı gardWanamaker bir kez daha Daçka’nınen etkili oyuncusu oldu. Wanamaker 18’i ikinci yarıda olmak üzere 28 sayıyla takımının en skorer oyuncu olurken bunun yanına da 7 asist ve 3 ribaunt ekledi. Wanamaker faul çizgisinden de 12/13 isabet tutturdu.

Daçka’da Wilbekin’in tıpkı geçen haftaki gibi 27sayıyla oynadı. 8/9 ikilik isabeti yakalayan Wilbekin 3 asist ve 2 ribaunt katkısı yaptı.

Karşıyaka’nınen etkili oyuncusu 39 dakika oyunda kalıp 33 sayı üreten Mike Green oldu. İzmir takımı sadece 5 oyuncudan skor katkısı alabildi.

Darüşşafaka Doğuş maç sonu demeçleri

HARİKA BİR DÖRDÜNCÜ ÇEYREK OYNADIK

Darüşşafaka Doğuş Baş Antrenörü David Blatt:

“Oyuncularım yine büyük bir geri dönüşe imza attı. Açıkçası bunu bu sezon ilk kez yapmıyoruz. Ama umarım son kez yapmışızdır. Çünkü böyle farklardan geri dönmek hiç de kolay değil. Karşıyaka’nın iki önemli oyuncudan yoksun olduğunu da belirtmem lazım. Maçın sonlarında onları yormanın bir yolunu bulduk. Birkaç gün önce yine Ponitka olmadan Anadolu Efes’i yenmişlerdi. Bu salonda oynamak hiç de kolay değil. Karşıyaka maçın önemli bir bölümünde bizden daha iyi oynadı. Ama maçın sonunda daha iyi olan taraf bizdik. Özellikle harika bir dördüncü çeyrek oynayıp kazandık.”

HEP MAÇIN İÇİNDE KALDIK

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Birkan Batuk: (21 dk, 6 sayı, 2 asist)

“Bugün çok iyi bir rakibe karşı çok zor bir deplasmanda oynadık. Karşıyaka taraftarları takımlarına maç boyunca çok iyi destek verdiler. Fakat biz de 19 sayı geri düşsek de maçın hep içinde kaldık ve bir kez daha geri gelmesini bildik. Zaten son haftalarda çokça yaptığımız bu geri dönüşleri bir kez daha tekrar ettik. Aslında bunu alışkanlık haline getirmesek daha iyi olur. Önümüzde çok önemli iki Real Madrid maçı var. O maçlara en iyi şekilde hazırlanıp deplasmandan en az bir galibiyet almaya çalışacağız. Seriyi sonuna kadar getirmek istiyoruz.”

BU TAKIM HİÇBİR MAÇI BIRAKMAZ

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Brad Wanamaker: (34 dk, 28 sayı, 3 ribaunt, 7 asist, 4 top kaybı)

“Gerçekten zor bir maç oldu. Bu seyirci desteğiyle oynaması zor bir salon. Kötü bir ilk yarı çıkardık. Ama ikinci yarıda daha sert oynadık, son bölümdeki topları iyi kullandık ve muazzam bir galibiyet aldık. Bence birkaç maçtır şunu herkese gösterdik: Bu takım hiçbir maçı bırakmaz. Bu akşam 12/13 isabetle serbest atış kullandım. Maç sırasında bu kadar atış kullandığımı fark etmemiştim. Doğrusu bu çizgimi korumam gerek.”

Pınar Karşıyaka 90 – Darüşşafaka Doğuş 95 (25-18; 17-11; 26-28; 22-38)

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.