DOLAR 33,0583
EURO 36,0191
ALTIN 2.615,63
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Daçka, Fenerbahçe’yi bu kez geçemedi

Daçka, Fenerbahçe’yi bu kez geçemedi
07.03.2017
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş,Spor Toto Basketbol Ligi’nin 20. haftasının kapanış maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye 79-76 yenildi. Daçka son topu iki kez kullanamayınca maçı uzatmaya taşıma şansını değerlendiremedi.

Konuk Darüşşafaka Doğuş maça Wilbekin, Bertans, Anderson, Clyburn, Zizic ilk beşiyle başladı. Ev sahibi Fenerbahçe’nin beşi ise Dixon, Nunnally, Datome, Kalinic ve Udoh’tan oluştu. Daçka sürekli boyalı alanı kullanarak maça başladı ve Zizic ile Clyburn’ün sayılarıyla 3. dakikayı 3-7, 5. dakikayı da 10-15 önde geçti. Daçka hücum ribauntlarında kurduğu üstünlükle de ilk çeyreği 15-19 önde kapadı. Darüşşafaka Doğuş, ikinci çeyreğe de iyi girdi ve 3.5 dakikada2-10’luk bir seri yaptı ve Wilbekin’in basket faulüyle 12 sayılık farkı yakaladı: 17-29. Fenerbahçe savunmada tam saha baskıya başlayıphücumda da Dixon’la dış atışlar bulunca toparlandı ve çeyreğin son dakikasında eşitliği sağladı: 38-38. Son dakikada Wilbekin’in bulduğu üç sayıyla Daçka ilk devreyi de 38-41 önde bitirdi.

DAÇKA 10 SAYI FARKI KAPATTI

Daçka ikinci yarının başında Anderson’ın smacıyla farkı 6 sayıya çıkarsa da Fenerbahçe Kalinic’in ön plana çıktığı 9-0’lık bir seriyle 25. dakikada skor üstünlüğünü eline aldı: 50-47. Ev sahibi Bogdanovic’in 4 sayılık hücumuyla 27. dakikada farkı 5’e çıkardı: 55-50. Daçka skoru bırakmadı ve çeyrek sonunda eşitliği sağladı: 57-57.

Son çeyrekte Fenerbahçe yine öne fırladı ve 6 sayılık üstünlük sağladı: 65-59. Fenerbahçe savunmadaki sertlikten ödün vermeyince rakibine sayı imkânı vermedi ve 35. dakikada farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 69-59. Ancak Daçka, Fenerbahçe’nin erken faul problemine girmesini iyi değerlendirip ısrarla çembere gidip farkı kapattı ve maçın bitimine 1 dakika 39 saniye kala Wanamaker’ın üçlüğüyle de öne geçti: 73-74. Fenerbahçebuna Bogdanovic’in turnikesiyle yanıt verdi: 75-74. Bitime 25 saniye kala yine Bogdanovic farkı 3’e çıkardı: 77-74Son taktik faulleri Fenerbahçe iyi değerlendirirken Daçka iki kez maçı uzatmaya şansını değerlendiremedi ve maçı kazanan 79-76’lık skorla ev sahibi takım oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Darüşşafaka Doğuş BSL’deki 20. maçında yedinci yenilgisini aldı. Daçka böylece haftayı beşinci sırada tamamladı.

Daçka bu sezon BSL’de ilk dört sıradaki takımlarla oynadığı 6 maçı da kaybetti: İkişer kez Fenerbahçe ve Banvit, birer kez Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Japan.

Daçka maç boyunca dış atışlarda istikrarlı bir yüzde tutturamadı. Maçı 7/20 üçlük yüzdesiyle tamamlayan Daçka bu basketlerden üçünü de son çeyrekte buldu.

Daçka’da Wanamaker yedekten gelmesine ve erken faul sorunun çekmesine karşın 27 dakikada 18 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle oynadı.

Darüşşafaka Doğuş’un pivotu Ante Zizic 12 sayı ve 9 ribauntla oynamasına karşın son çeyrekte sayı bulamadı.

Darüşşafaka Doğuş maç sonu demeçleri
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt
: “Öncelikle Fenerbahçe’yi tebrik ederim. Böyle bir maçtan sonra ne söyleyebilirim ki? Çok iyi bir maç oldu. İki takım da kazanabilirdi. Sondaki birkaç topu onlar daha iyi kullandı ve kazandı. Fenerbahçe kalibresinde bir takımı üst üste üç kez veya sahasında üst üste iki kez yenmek son derece zor. Oyuncularım bu akşam sahada büyük efor sarf etti. Sahadaki mücadelelerinden şikayetçi olamam. Son çeyrekte savunmada gevşeyince 10 sayı geriye düştük. Ancak toparlandık ve skorda geri döndük. Maçın sonunda kazanacak fırsatı da bulduk. Sonunda onlar birkaç şutu soktu, biz sokamadık ve maçı kaybettik. Sonuçta çok iyi bir takıma yenildik. İşte bu da basketbol oyununun güzelliği.”

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Will Clyburn: “Aslında bu akşam iyi oynadık. Ancak biz üst üste hücumlardan boş dönünce bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardılar. Geri dönmeyi başardık. Maçın sonlarında onlar birkaç topu daha iyi kullandı, biz kullanamayıp şutları kaçırınca maçı kaybettik.”

Fenerbahçe 79 -Darüşşafaka Doğuş76 (15-19; 23-22; 19-16; 22-19)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.