DOLAR 33,0583
EURO 36,0191
ALTIN 2.615,63
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Passolig üye sayısı 2,5 milyonu geçti!

Passolig üye sayısı 2,5 milyonu geçti!
09.02.2017
A+
A-

 Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı 8 Şubat 2017 Çarşamba Günü, Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek, 2014 yılında hayata geçen Passolig uygulamasını aktardı. Futbola ilişkin bilgi birikimini paylaşan Kazancı Türk futbol ekonomisinin mevcut durumunu da değerlendirdi.

Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileriyle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Kazancı, yaklaşık 2 saat boyunca Passolig uygulamasının hayata geçiş sürecini,  Türkiye’deki modern stadyumları,  maç günü gelirleri ile ilgili detayları Türkiye ve Avrupa’dan örnekler vererek paylaştı. Aktif Bank çatısı altında Türk futbolunun gelirlerini ve ekonomik haritasını ‘’EkoLig” adlı raporla incelediklerini ileten Kazancı; ‘’Türk futbolunun en önemli üç gelir kalemi maç günü gelirleri, yayın gelirleri ve ticari gelirlilerden oluşuyor. Maç günü gelirlerini etkileyen faktörler ise; stadyumlar ve mevcut şartları, gündem, taraftarlık kültürü, ulaşım imkânları, sportif başarı, etkin kulüp yönetimi, ekonomik parametreler ve kulüp popülaritesidir” dedi.

Passolig 3 milyonu geçecek

2017 Ocak ayı itibariyle 2,5 milyonu aşan Passolig Kart hakkında da bilgi veren Kazancı;  “Sezon sonuna kadar bu sayının 3 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. Tribün gelirleri futbolumuzun en önemi üç gelir kaleminden biri. Bu nedenle taraftarların artan ilgisi, kulüplerimiz ve futbolumuz için önemli bir değer yaratıyor. Bu ilginin daha da artması ve tribünlere daha fazla taraftarın gelmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Kazancı, paylaştığı bilgilerin ardından öğrencilerin Passolig Kart ve sistem ile ilgili sorularını yanıtladı.

Konferansa öğrencilerin yanı sıra Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı olan Türkiye’nin FIFA Kokartlı ilk kadın hakemi Doç. Dr. Lale Orta ve birçok akademisyen de katıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.