DOLAR 33,0686
EURO 36,0311
ALTIN 2.614,47
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Darüşşafaka Doğuş’tan can yakan mağlubiyet

Darüşşafaka Doğuş’tan can yakan mağlubiyet
28.01.2017
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş,sahasında Zalgiris Kaunas’a 66-69 yenildi ve Euroleague’de 10’uncu mağlubiyetini aldı. İlk çeyrekten itibaren skoru kovalamak zorunda kalan Daçka Wanamaker ve Bertans’ın çabalarına karşın rakibini yakalayamadı. Daçka gelecek hafta deplasmanda EA7 Milano ile oynayacak.

Maça Daçka tıpkı geçen haftaki gibi Wanamaker, Anderson, Clyburn, Moerman veZizicilk 5’iyle başladı. Konuk Zalgiris’inilk 5’i ise Westermann, Pangos, Ulanovas, Jankunas ve Lima’dan oluştu. İki takım da ilk 5 dakikada karşılıklı top kayıpları yapıp bir türlü şut ritmini bulamadı ve Zalgiris bu dönemi 5-7 önde geçti. Zalgiris iki dakika içinde Lima’yla boyalı alan sayıları bulup farkı 7 sayıya (7-14) çıkarsa da Daçka yedeklerinin hırslı oyunuyla rakibini 14-14’te yakaladı. Çeyreği Zalgiris 2 sayı farkla önde geçti: 14-16.

İkinci çeyrekte Daçka boyalı alandan sayı bulmakta zorlandı ama imdada Bertans yetişti ve iki üçlükle takımını skorda tutmayı başardı (14’ 22-23). Zalgiris hücumda boyalı alanı zorlayarak bulduğu sayılarla 18. dakikayı 30-36 üstünlükle geçti ve devreyi de yedi sayı farkla 31-38 önde kapadı.

DAÇKA BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADI

İkinci yarıya da Zalgiris daha etkili başladı ve 23. dakikada Pangos’un üçlüğüyle 8 sayılık bir fark yakaladı (37-45). Daçka, rakibinin faul hakkını erken doldurmasından faydalanarak kazandığı serbest atışlarla farkı azalttı ve 17. dakikada Harangody’nin üçlüğüyle rakibini skoru 47-49’a getirdi. Ancak Zalgiris savunmada boyalı alanı kapattı ve farkı tekrar açtı (29’ 47-55). Wanamaker’ın son saniye turnikesiyle Daçka son çeyreğe 6 sayı geride girdi: (49-55).

Darüşşafaka Doğuş son çeyreğe hırslı başladı, Clyburn’ün smacı ve Wanamaker’ın turnikesiyle 55-60’ı yakaladı ama dış şutlarda bir türlü istediği yüzdeyi tutturamayınca son 5 dakikaya 9 sayı geride girdi: 55-64. Daçka iki power forvetli kısa beşe döndü ve baskılı savunmayla farkı 4 sayıya indirdi: 60-64. Ancak basit top kayıpları ve pota dibinden kaçan şutlar daha fazla yaklaşmasına izin vermedi. Son saniyede Wanamaker’ın üçlüğüyle Daçka en azından ikili averajı kaptırmadı ve rakibine üç sayı farkla yenildi: 66-69.

MAÇ NOTLARI

Darüşşafaka Doğuş bu sonuçla Euroleague’de 20’nci maçında 10’uncu yenilgisini aldı. Bu, Daçka’nın sahasında 5 maç aradan sonra ilk yenilgisi oldu.

Daçka’da Wanamaker son haftalardaki saha içi lideri rolünü yine sürdürdü. 37 dakika oyunda kalan Wanamaker 17 sayı, 8 asist ve 3 top çalmayla maç tamamladı.

Darüşşafaka Doğuş’ta Bertans sol omzundaki hafif sakatlığa karşın takımının ateşleyicisi oldu. 5 faulle oyun dışı kalana kadar 18 dakikada 3/5 üçlükle 13 sayı atan Leton guard bunun yanına 2 asist ve bir top çalma ekledi.

Daçka ilk yarıda 3 ayı çizgisinin gerisinden 6/12isabetle oynadı ama ikinci yarıda 15’te 3’te kaldı.

Darüşşafaka Doğuşlu oyuncular serbest atış çizgisinin gerisinden 28’de 19’la oynadı ve 9 atış kaçırdı.

Daçka’da Çarşamba akşamı Anadolu Efes maçında sol el bileğinden sakatlanan Scottie Wilbekin bu maçta forma giyemedi.

Daçka son haftalarda yakaladığı ribaunt üstünlüğünü kuramadı ve 28-35 geride kaldı.

Darüşşafaka Doğuş – Zalgiris maçında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası da tribünde yerini aldı ve 40 dakika boyunca tezahüratlara eşlik etti.

Darüşşafaka Doğuş maç sonu açıklamaları da şöyle:

Darüşşafaka Doğuş başantrenörü David Blatt: “Zalgiris takımına tebrikler. Doğrusu bu bizim için zor bir yenilgi. Maç boyunca bazı fırsatlar da yakaladık. Ama böyle bir maçta yapmamız gereken bazı şeyleri yerine getiremedik: Örneğin 28 kez faul çizgisine gittik ama bunlardan 9’unu kaçırdık. Böyle yakın giden bir maçta bu kadar serbest atış kaçırmayı kaldıramazsınız. Ve üç, dört belki de beş kez hatalı yürüme gibi basit hatalarla hücumlardan boş döndük. Bu da galibiyetimize mal oldu. Ayrıca bu akşam birçok boş üçlük şut fırsatı bulduk ama bunları değerlendiremedik. Bir koç olarak bundan şikayetçi olamam. Topu iyi çevirememiş olsak, bu pozisyonları bulamamış olsak o zaman bundan yakınabilirdim. Wilbekin önemli bir oyuncumuz, bugün onun yokluğunu kapatamadık. Bundan sonra bize düşen sıkı çalışmaya devam edip geri kalan 10 maçta gerekli galibiyetleri almak.”

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Dairis Bertans“Doğrusu zor bir yenilgi, çünkü bu hafta başında Anadolu Efes’e kaybettikten sonra evimizde kazanmayı istiyorduk. Fakat Zalgiris tüm maç boyunca bize karşı agresif oynadı. Bu arada sağlam savunma yaptığımız söylemeliyim: Onları 69 sayıda tuttuk. Buna karşılık hücumda hiç başarılı olamadık ve kaybettik.” 

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Mehmet Yağmur: “Bu bizim hedef maçımızdı ve kazanmamız gerekiyordu. Ama maça çok yumuşak başladık. Böyle başlayıp oyuna yeteri kadar konsantre olamadık ve bu yüzden de kaybettik. Yolumuza devam edip playoff yolunda gerekli galibiyetleri almak için çalışacağız.”

Darüşşafaka Doğuş 66 – Zalgiris 69 (14-16; 17-23; 18-17; 17-14)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.