DOLAR 33,0881
EURO 36,0142
ALTIN 2.604,42
BIST 11.159,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Ustalar Antalya’da eğitim veriyor

Ustalar Antalya’da eğitim veriyor
24.12.2016
A+
A-

 

Antalya’da devam eden 2017 Yılı Hakem ve Antrenör Gelişim Vize Semineri, ikinci gününü birbirinden önemli antrenörlerin seminerleriyle tamamlarken, hakemler de girdikleri yazılı sınavdan başarıyla ayrıldılar.

 Türkiye Karate Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Hakem ve Antrenör Gelişim Vize Semineri Antalya’da devam ediyor. Seminerin ikinci gününde Türk ve dünya karatesinden önemli isimler antrenörlere ders verirken 2017 hakem vizesi alabilmek için programa katılan hakemler de girdikleri yazılı sınavdan başarıyla ayrıldı.

22-25 Aralık tarihleri arasında Belek’te bulunan Alva Donna Otel’de düzenlenen seminerde 250 hakem ve 450 antrenör 2017 yılı vizesini alabilmek için eğitim görüyor.

Organizasyonun ikinci gününde antrenörler büyük ustalardan eğitim aldı. Dünya karatesinde saygın bir yere sahip olan Japon Karate Ustası 9. Dan Sensei Sadashige Kato, Türk karatesine büyük hizmetler veren 8. Dan Sensei Atilla Çeliktürk ve 6. Dan Sensei Ali Koca iki gruba ayrılan antrenörlerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Aynı gün hakemler de programın sabah seansında Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Şan’dan müsabaka kuralları üzerine eğitim aldı. Seminerin akşam seansında ise katılımcılar önce kata ardından kumitede yazılı sınava girdiler. Yapılan sınavların ardından MHK tarafından hakemlere kata ve kumitede uygulamalı eğitim verildi.

SADASHİGE KATO: “TÜRK KARATESİ ÇOK GÜÇLÜ” 

Antalya’da gerçekleşen seminerin çok güzel geçtiğini aktaran Japon Karate Ustası 9. Dan Sensei Sadashige Kato, “Antrenörlerin performans ve kondisyonları çok iyi durumda. Burada düzenlenen organizasyon da gayet başarılı. Türk karatesini sürekli takip ediyorum. Gerçekten çok iyi işler başarıyorlar. Türkiye’nin karatede çok güçlü bir ülke olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

HAKEMLERİMİZDEN ÜSTÜN BAŞARI 

Bu yıl seminerde katada 125, kumitede ise 270 hakemin yer aldığını ifade eden Türkiye Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Şan, katılımcı sayısında önceki yıllara göre bir artış olduğunun altını çizdi. İkinci gün yapılan yazılı sınavlarda yüzde 90 oranında başarı sağlandığını vurgulayan Şan, “Sınavlar öncesi yaptığımız hazırlık çalışmalarında arkadaşlarımız oldukça başarılıydı. Balkan Şampiyonası olsun, ulusal müsabakalar olsun hakemlerimiz için iyi geçti. Yazılı sınavda elde edilen sonuç ciddi bir başarı örneğidir. Aynı başarının uygulamalı sınavda da devam edeceğini düşünüyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.

Seminerin üçüncü gününde antrenörler Sadashige Kato , Ali Koca ve Atilla Çeliktürk eşliğinde eğitimlerine devam ederken, hakemler de kumitede uygulamalı sınava tabi olacaklar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.