DOLAR 33,0579
EURO 36,0653
ALTIN 2.619,78
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Karate camiası Antalya’ya akın etti

Karate camiası Antalya’ya akın etti
23.12.2016
A+
A-

 

2017 Hakem ve Antrenör Gelişim Vize Semineri, Türkiye Karate Federasyonu’nun ev sahipliğinde Antalya’da başladı.

  Türkiye Karate Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Hakem ve Antrenör Gelişim Vize Semineri Antalya Belek’te başladı. Seminer sonunda başarı elde eden hakem ve antrenörler 2017 yılında ulusal müsabakalarda görev almaya hak kazanacak.

22-25 Aralık tarihleri arasında Belek’te bulunan Alva Donna Otel’de düzenlenen seminerde 250 hakem ve 450 antrenör 2017 yılı vizesini alabilmek için eğitim görüyor.

Organizasyonun ilk gününde katılımcılar, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç Dr. Gülfem Sezen Balçıkanlı’nın verdiği Spor Ahlakı konulu programa katıldı. Balçıkanlı programda, fair play kuralları, sporcu psikolojisi, sporcularda fair play duygusu, ekip çalışmasının önemi ve sporda ahlaki ve sosyal değerler hakkında bilgilerini aktardı.

Eğitimin ikinci bölümünde Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ecvet Kurt, antrenman ve hazırlık süreçleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kurt konuşmasında, müsabaka döneminde hazırlık aşamaları, kondisyon çalışmaları, günlük antrenman planı ve dayanıklılık konularında teknik bilgiler paylaştı. 

Başkan Esat Delihasan: “Biz Büyük Bir Aileyiz” 

Seminerin ilk günü Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın konuşmasıyla sona erdi. Organizasyona gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu belirten Başkan Esat Delihasan, “Bugün burada olan tüm hakem ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Bir kez daha anlıyorum ki biz büyük bir aileyiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Başkan Esat Delihasan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin farkındayız. Bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz. Karate, çok popüler bir spor. Bütün dünyada geniş bir sporcu sayısına sahip. Şuan başkanlık yaparken hocalarımdan öğrendiğim bilgiler üzerine bu görevimi yürütüyorum. Biz bir aileyiz. Kimsenin değerini kurullarda olmasıyla ölçmüyoruz. Herkes bizim için değerlidir. Sizler olmazsanız, Türk karatesi bugün yakaladığı başarılara ulaşamazdı. Hiçbir ülkenin yakalayamadığı bir başarı grafiğine sahibiz. Bunu elde etmek zordur. Artık olimpiyatlarda yer alıyoruz. Daha çok çalışma vaktidir. Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Olimpiyatlar için öncelikli hedefimiz kota almak. Bunun için her sıklette ilk dokuzda yer almamız gerekiyor. Hayalimiz, olimpiyatlarda yarışabilmek ve orada madalya kazanmak. Sevgi olmadan hiçbir işte başarılı olamayız. Öğrencilerimizi ve yaptığımız işi sevmemiz gerekir. Bir sporcuya öncelikle umut vermeniz, ona bir hedef belirlemeniz gerekir. Eğer sporcu umut olduğuna inanırsa fazlasını yapar. En iyisi olabilmek için mücadele eder. Maç anında çocuğun maçı okuma yetisi yoksa orada antrenörün devreye girmesi ve sporcuyu yönlendirmesi gerekir. Karateyi birlikte yücelteceğimizi unutmayalım.”

Seminerin ikinci gününde hakemler sabah seansında eğitim görecekler. Akşam seansında ise kata ve kumitede önce yazılı sınav ardından pratik çalışmaya tabi olacaklar.

İki gruba ayrılacak olan antrenör eğitimlerinde ise Japon Sensei Sadashige Kato, Sensei Atilla Çeliktürk ve Sensei Ali Koca 2017 vizesi almak isteyen antrenörlerle bilgilerini paylaşacak. Akşam seansında da TKF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Şan, müsabaka kuralları üzerine eğitim verecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.