DOLAR 33,0314
EURO 36,0396
ALTIN 2.622,58
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Talat Alkan, şehitlerimiz için koşacak

Talat Alkan, şehitlerimiz için koşacak
21.12.2016
A+
A-

Artvin’in Gurur Kaynağı Maratoncu Talat Alkan, katılacağı Güney Kore’deki şampiyonada şehitlerimiz için koşacak.

 Haber: Hayati Akbaş

Artvinli Maratoncu Talat Alkan 2017 Mart ayında Güney Kore’de yapılacak olan “Master Atletler Dünya Şampiyonası” hazırlıklarına başladı.  Alkan, bu şampiyonanın 2017 Ekim ayında yapılacağını ancak Mart Ayı’nda olduğu bilgisi gelince çalışma eforunu artırdı. Zamanın artık çok kısıtlı olduğunu, bu yüzden birçok yarışmaya katılmayı iptal ettiğini açıklayan Alkan; “Ülkemizi temsilen inşallah altın madalya için koşacağım. Tüm ilgili ve yetkililerimizin desteğini bekliyorum. Bu yarışmanın Ekim ayında olacağını biliyorduk. Ancak Mart ayında olacağı kesinleşti. Benim en büyük hayalim ve hedefim “Masterler”da altın madalya ile Türkiye’ye dönmek. Bugüne kadar katıldığım tüm yarışmalarda dereceler aldım. Güney Kore’ye hazırlık antrenmanlarıydı benim için.  Güney Kore’de Ayyıldızlı bayrağımızı en yükseğe çektirmek, İstiklal Marşımızı okutabilmek benim en büyük hayalimdir.

Bunun için yetkililerimizden, Sayın valimizden yardım talep ediyorum.  Çünkü bu organizasyon uluslararası büyük bir organizasyon. Türkiye’yi mastırlarda en iyi şekilde tek hedefim olan şampiyonlukla temsil edeceğim. Eğer Allah sağlık verirse o gün bir aksilik olmazsa bunu başaracağıma olan inancım tamdır” dedi.

Alkan Bugüne kadar katıldığı yurt içi ve yurt dışı yarışmalardan kazandığı madalya, kupa ve diğer ödüllerini göstererek, “Bu ödüller benden çok Artvin’indir, ülkemindir,  Çünkü Artvin olmasa, ülkem olmasa bu koşuları yapabilir miydim? Bugün Güney Kore hayali kurabilir miydim? Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Suriye’yi, Irak’ı Mısır’ı görüyoruz. Bakın hiçbir faaliyete katılamıyorlar.

İnsanlar ölüyor, göç ediyor, mülteci durumuna düşüyor. Ülkemize yönelik terör saldırıları arttı. Bunu yapanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni zor durumda bırakmak, Suriye, Irak gibi olmasını istiyor. Ama bunu asla başaramayacaklar. Çünkü bu millet Balkan, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı destanlarını yazarak bu güzel ülkeyi hep birlikte kurmuş. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu şampiyonada şehitlerimiz, gazilerimiz için koşacağım.  Ben bir sporcu, maratoncu olarak bayrağımızı Güney Kore’de en yükseğe çektirmek için. İstiklal Marşımızı okutabilmek için Mart ayında orada olacağım.”dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.