DOLAR 33,0723
EURO 36,0863
ALTIN 2.632,76
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Açık
İstanbul
34°C
Açık
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C
Paz 32°C

Judoda Cimbom Avrupa Üçüncüsü

Judoda Cimbom Avrupa Üçüncüsü
19.12.2016
A+
A-

 

Judoda Avrupa kulüplerini buluşturan Golden Lig müsabakası Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de yapıldı. Galatasaray, daha önce bir şampiyonluk, iki üçüncülük aldığı kupada bu yıl da bronz madalya elde etti.

 Avrupa judosunun bir numaralı kulüp organizasyonu olan Golden Lig müsabakaları bu yıl Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de organize edildi. Avrupa’nın kadınlarda ve erkeklerde en iyi sekiz takımını buluşturan kupada Galatasaray Kadın Takımı bronz madalya elde etti.

Tek günlük müsabakada ilk maçında son şampiyon Fransız ekibi Champigny’ye son maçla 3-2yenilen Galatasaray, repesajda Rus ekibi Dinamo Alania’yı 4-1 ile geçti ve adını bronz maçına yazdırdı.

Üçüncülük maçında İsviçre temsilcisi Cortaillod ile karşılaşan Cimbom, 52 kiloda Merve Taş, 57 kiloda Majlinda Kelmendi ve 63 kiloda Kathrin Unterwurzacher’in galibiyetleriyle 3-0’ı buldu ve madalyayı garantiledi. Eşleşmeyi 3-2 kazanan Galatasaray, 2016 yılını Avrupa üçüncüsü olarak kapattı.

Avrupa’nın bir numaralı kulüp organizasyonunda 2014’te şampiyon, 2013 ve 2012’de üçüncü olan Galatasaray’ın başantrenörü Ercan Çakıroğlu, Golden Lig’de bu sene de madalya alarak sarı-kırmızılı camiayı mutlu ettiklerini belirterek, “Buradan altınla dönmek isterdik. Ama olmadı. Sporcularıma teşekkür ediyorum. İyi mücadele ettiler. Buraya önemli eksiklerle geldik ama takımdakiler iyi mücadele ederek, onları aratmadı. Gelecek yıl Portekiz’deki Golden Lig’de şampiyon olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Öte yandan Belgrad’daki Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda mücadele eden Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, sırasıyla Rus ve Polonya takımlarına yenilerek derece alamadı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.