DOLAR 33,0686
EURO 36,0311
ALTIN 2.614,47
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 33°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
33°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 31°C

Darüşşafaka Doğuş’tan 5’te 5

Darüşşafaka Doğuş’tan 5’te 5
19.12.2016
A+
A-

 

Darüşşafaka Doğuş, Spor Toto Basketbol Ligi’nde11. hafta maçında sahasında Pınar Karşıyaka’yı 87-74 yenerek üst üste 5’inci galibiyetini aldı.

Darüşşafaka Doğuş maça Mehmet, Wanamaker, Clyburn, Moerman ve Semih ilk 5’iyle çıktı; Pınar Karşıyaka’nın ilk 5’i ise Green, Brown, Ponitka, Summers, Owens’tan oluştu. Konuk Karşıyaka maça hızlı başladı ve Ponitka’nın etkil oyunuyla ilk 3 dakikayı 4-10 önde geçti. Daçka, oyun kontrolünü eline geçirdi ve Moerman ve Bertans’ın sayılarıyla ilk çeyreği 23-15 üstün kapadı. Daçka, ikinci çeyreğe de iyi başladı ve konuk takımı 4 dakikada sadece 6 sayıda tuttu. Hücumda da Wilbekin’in yüksek yüzdeli şutlarıyla 15. dakikada farkı 17 sayıya çıkardı: 36-19. Darüşşafaka Doğuş soyunma odasına da 49-32 üstünlükle gitti.

İkinci yarıda bu kez savunmada ve hücumda Semih Erden’i de devreye sokan Daçka Wanamaker’ın ona destek vermesiyle 26. dakika dolarken 21 sayılık farkı yakaladı: 61-40. Çeyrek sonunda Daçka’nın 63-44 öndeydi.

Savunma disiplinini hiç bırakmayan Daçka son çeyrekte de farkın kapanmasına müsaade etmedi ve 35. dakikayı da Harangody’nin basketiyle 72-54 önde geçti. Son 5 dakikada konuk takım boyalı alanda üst üste sayılar bulsa da Darüşşafaka Doğuş maçı da 13 sayı farkla 87-74 kazanmayı bildi.

MAÇTAN NOTLAR

Darüşşafaka Doğuş böylece BSL’deki üst üste 5’inci; 11’inci maçında da 8’inci galibiyetini aldı.

Maçtan önce dün Kayseri’deki terör saldırısında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Daçka’da Mehmet Yağmur bu sezon BSL’de ilk kez bir maça ilk 5’te başladı ve maçı da 7 sayı ve bir asistle tamamladı.

Daçka yine kadro zenginliğiyle fark yarattı. Daçka yedekleri 45 sayı, 21 ribaunt ve 8 asistle galibiyette son derece önemli rol oynadı.

Daçka’da Scottie Wilbekin bu sezonki en etkili maçını oynadı: 28 dakikada 23 sayı atarak maçın en skorer oyuncusu oldu.

BSL’nin en ribauntçu takımı Darüşşafaka Doğuş, Karşıyaka karşısında da pota altını domine etti ve 40 dakikayı 15’i hücum toplam 41 ribauntla tamamladı.

Furkan Aldemir ribauntlarda son derece etkiliydi: Sezon ortalaması 5.6 olan Aldemir, 11’i ilk yarıda olmak üzere toplam 12 ribaunt almayı başardı.

MAÇ SONU DEMEÇLERİ

Darüşşafaka Doğuş Baş Antrenörü David Blatt: “Euroleague dönüşü bizi her hafta sonu zor bir maç bekliyor. Lig maçları için enerjimizi tekrar bulmamız gerekiyor. Bugün ilk üç çeyrek yani 30 dakika iyiydik, Karşıyaka’yı sadece 44 sayıda tuttuk. Ama son çeyrekte oyuna yaklaşamımız iyi değildi. Bir çeyrekte 30 sayı yedik, bu sebeple biraz hayal kırıklığına uğradım. Semih Erden’in her maç daha iyiye gittiğini görüyorum. Sakatlık sonrası dönemde çok çalıştı ve bugünde bize katkısı çoktu. İyi bir Semih bizi farklı bir takım yapıyor.”

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Scottie Wilbekin: “Euroleague’de Real Madrid maçının verdiği moralle sahaya çıktık ve iyi oynadık. Her galibiyet otomatik olarak bir sonrakii maçı olumlu etkiliyor. Bugün üç çeyrek hem savunmada hem hücumda çok iyiydik. Ama son çeyrekte tempomuz düştü. Ben de ilk yarıda yüksek yüzdeyle şut kullandım, ikinci yarı aynı yüzdeyi tutturamadım.”

Darüşşafaka Doğuş87 – Pınar Karşıyaka 74 (23-15; 26-17; 14-12; 24-30)

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.