DOLAR 33,0656
EURO 36,0684
ALTIN 2.624,58
BIST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 34°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
34°C
Parçalı Bulutlu
Çar 34°C
Per 33°C
Cum 33°C
Cts 32°C

Etkili Bir İngilizce Eğitim ve Detaylar İçin Konuşarak Öğren

Etkili Bir İngilizce Eğitim ve Detaylar İçin Konuşarak Öğren
02.11.2016
A+
A-

Son 30 ila 40 senelik bir süreç içerisinde yabancı dil, özellikle de İngilizce dili gündemimizden hiç düşmedi. İngilizce dil eğitimi, ilkokul düzeyine kadar inmeyi başarmıştır. İlk ve orta okul, lise, üniversite gibi düzeylerde her daim İngilizce dersleri gösterilmiştir. Peki, ciddi anlamda İngilizce dilini öğrenebildik mi ya da bu dili öğrenmenin bizlere herhangi bir yararı var mıdır? Yabancı dil bilmek, günümüzde neredeyse her sektörde, her pozisyonda ve her iş alanında olmazsa olmaz bir kural haline gelmiştir. En küçükten en büyüğüne dek pek çok iş yeri, bünyesine personel alımı yaparken İngilizce dili ve diğer yabancı dillere sahip olma şartını belirtiyor. İngilizce sayıları öğrenme ya da dilbilgisi yapısını öğrenme gibi konuları sizler de eğitiminiz kapsamında öncelikli olarak görebilirsiniz. Durum böyle olduğunda da yabancı dil eğitimi almak, iş yaşamının zorunlu bir parçası haline gelmiştir.

İngilizce dilini bilmenin zorunluluk olarak belirlendiği ülkemiz genelinde bu dilin yanı sıra diğer yabancı dilleri de öğrenmek, iş yaşamında daha ileri yerlere gitmesinde en değerli silah niteliğine kavuşacaktır. Özellikle de son dönemlerde ülkemiz iş alanlarının Afrika, Orta Doğu, Rusya ve Türkistan ile ticaret hacmi son derece genişlemiş durumdadır. Böylesine ticari ilişkiler Fransızca, Arapça, Türki ve Rusça gibi dillerin de önemini artırmıştır. Elbette ki bütün bunlardan önce ilk olarak İngilizce dilini bilmenin zorunlu olduğunu unutmamak gerekir. İngilizce mektup nasıl yazılır gibi pratik çalışmaları gerçekleştirerek dilinizi geliştirebilirsiniz. Mesleki ve kişisel gelişimleriniz için yabancı dil ve tüm dilleri öğrenebilmek kuşkusuz bizlere büyük oranda katkı sağlayacaktır. Kişisel yaşantımızda yurtdışı seyahat ve gezilerinde yabancı dil bildiğimiz zaman gerçekleştireceğimiz seyahat çok daha keyifli bir hal alacaktır. İş yaşantımızda da ulusal ölçülerde büyük kapsamlı şirketlerde iş bulmanın ilk koşulu İngilizce diline sahip olmaktır. Uluslararası firmalarda işe girebilmek için yabancı dilmeniz bile bazı durumlarda yeterli olmayabilir. Yani, iş yaşamında hem maddi açıdan daha çok para kazanabilmek için, hem de prestij açısından daha kurumsal ve büyük firmalarda çalışmak için öncelikle İngilizce olmak üzere birden fazla yabancı dil bilmek büyük önem taşımaktadır. Günümüz dünyasında internet ortamında kariyer web adreslerinden iş arandığı görülmektedir. Kurumsal ve büyük firmaların pek çok ilanı, başta İngilizce ya da diğer yabancı dillerde de verildiği tespit edilmiştir.

Bu durum dahi bizleri yabancı dil eğitimi almaya teşvik etmek için yeterlidir. Zira her insanın hayali başarılı bir firmada, ideal maddi imkanlarla çalışabilmek arzusundan ibarettir. Bu nedenden dolayı özellikle ufak yaşlardan itibaren yabancı dil eğitimi almaya başlayıp kesinlikle bu dil eğitimini tamamlamak gerekecektir. Konuşarak Öğren web adresi kapsamında belirtilen eğitim imkanlarını sizler de değerlendirerek kariyer açısından ideal bir noktaya ulaşabilirsiniz. Teknoloji alanında görülen gelişmelerin sonrasında mesafelerin azalması, yepyeni bir değişikliği de yaşamımıza almıştır. İngilizce dili, dünya genelinde en çok tercih edilen ikinci dil olmasına karşın dünyanın resmi dili niteliğinde de kabul görmektedir. Dünya genelinde gidebileceğiniz herhangi bir bölgede kesinlikle İngilizce dilini bilen 1 ila 2 kişiyle karşılaşabileceksiniz. Bu dil, bilindiği üzere turizm alanında büyük önem taşıyan bir dilden ibarettir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.